Prečo všetci milujú japonskú manikúru? Jej tajomstvo odhalené!

Japonská manikúra

Mať neustále zdravé a krásne nechty je takmer nemožné. Predsa sme ženy, a predsa sa staráme aj o domácnosť. Upratujeme, varíme, umývame, okopávame, zberáme. Robíme veľa vecí. Udržať si nechty v perfektnom stave, aby vyzerali upravene aj na pohľad, je veľmi náročné.

V starostlivosti o nechty je dnes množstvo moderných techník a trendov. Jeden z najväčších hitov posledných rokov však pochádza z dávnej minulosti a je inšpirovaný starovekými technikami z ďalekého východu – japonská manikúra. Už ste o nej počuli? Ak hľadáte spôsob, ako zlepšiť zdravie a vzhľad svojich nechtov prirodzeným spôsobom, japonská manikúra je na to ako stvorené. V tomto článku sa dozviete, prečo je táto technika taká obľúbená, na čom je založená a ako často ju aplikovať, aby ste dosiahli najlepšie výsledky.

Čo je japonská manikúra?

Japonská manikúra je starodávna technika starostlivosti o nechty, ktorá pochádza priamo z Japonska. Tento druh manikúry nie je len o estetickom vzhľade nechtov, ale najmä o ich celkovom zdraví a výžive. Preto sa zvykne aplikovať napríklad aj po odstránení gélových nechtov alebo gél laku.

Má výbornú schopnosť, a to posilniť nechty, dodať im prirodzený lesk a zlepšiť ich štruktúru bez použitia syntetických lakov či chemických prípravkov. Hlavným cieľom tejto manikúry je obnova prírodnej krásy nechtov a podpora ich zdravého rastu. Technika sa sústreďuje na prírodnú regeneráciu nechtov, ktoré po aplikácii zanecháva pevné, lesklé a odolné voči lámaniu a štiepeniu.

Toto si prečítajte: Ako sa starať o slabé nechty? Pomôžu ti tieto tipy a triky!

Japonská manikúra
Redakcia - KAMzaKRASOU.sk / Annamária B.

Prečo je japonská manikúra dobrá?

Existuje mnoho dôvodov, prečo sa japonská manikúra stala hitom v starostlivosti o nechty:

1. Posilňuje nechty

Japonská manikúra využíva špeciálne zložky, ktoré prirodzene podporujú rast a pevnosť nechtov. Sú to vitamíny ako A, E, H, B5 a, predovšetkým, včelí vosk, ktorý preniká hlboko do štruktúry nechta a nechtového lôžka, čím ho vyživuje.

2. Zabraňuje lámaniu a štiepeniu

Pri pravidelnej aplikácii zvyšuje odolnosť nechtov voči lámavosti a štiepeniu, čo je obrovská výhoda pre tých, ktorí majú oslabené alebo krehké nechty. Keď spomenieme „tých“, čítate správne, japonskú manikúru vo veľkej miere obľubujú aj muži.

3. Zdravé nechty bez chémie

Ak preferujete prirodzenosť a vyhýbate sa syntetickým produktom, japonská manikúra je pre vás ideálna. Nevyužíva žiadne toxické laky, akrylové vrstvy ani gélové zmesi, ale len čisto prírodné zložky, ktoré vašim nechtom dodajú krásny dlhotrvácny lesk. 

4. Zlepšuje cirkuláciu v nechtovom lôžku

Masáž a aplikácia výživných prípravkov počas manikúry zlepšuje tiež prietok krvi, čím podporuje rýchlejší a zdravší rast nechtov.

5. Dodáva prirodzený lesk

Jedným z najvýraznejších výsledkov je úžasný prirodzený lesk, ktorý vyzerá, akoby boli nechty nalakované, hoci sa na ne nepoužíva žiadny lak. Tento efekt vydrží niekoľko týždňov.

6. Je hypoalergénna

Vďaka prírodnému zloženiu je japonská manikúra vhodná aj pre osoby s citlivou pokožkou alebo alergiami na bežné manikúrové produkty.

Bude vás zaujímať: Zádery na nechtoch: Ako im dať navždy zbohom?

Na čom je japonská manikúra založená?

Japonská manikúra je založená na tradičnej starostlivosti o nechty s použitím prírodných ingrediencií a techník. Proces japonskej manikúry pozostáva z niekoľkých krokov, ktoré sú kľúčové pre dosiahnutie zdravých a krásnych nechtov:

  1. Leštenie nechtov prírodnými pastami – Po jemnom očistení, úprave tvaru nechtov a odstránení kožičky sa na ne aplikuje špeciálna pasta obsahujúca výživné zložky, ako sú už spomínané vitamíny. Táto pasta sa jemne vmasíruje do nechtu pomocou špeciálneho leštiaceho nástroja. Proces je veľmi šetrný, takže sa nemusíte obávať poškodenie nechtov.
  2. Aplikácia prášku pre zvýšenie lesku – Po nanesení pasty sa aplikuje jemný prášok, ktorý zafixuje všetky výživné látky v nechte a zároveň dodá nechtom charakteristický lesk. Prášok je často vyrobený z prírodných perlových pigmentov, ktoré posilňujú nechtovú platničku a chránia ju pred vonkajšími vplyvmi.
  3. Masáž nechtového lôžka – Proces japonskej manikúry je doplnený o masáž okolia nechtov a nechtového lôžka, čo zlepšuje cirkuláciu krvi a podporuje rast nechtov. Masáž sa vykonáva s použitím prírodných olejov, ktoré zvlhčujú pokožku, zabraňujú vysušovaniu a vzniku záderov.

Ako často japonskú manikúru aplikovať?

Frekvencia aplikácie japonskej manikúry závisí od stavu vašich nechtov a vašich osobných potrieb. Väčšina odborníkov odporúča aplikovať japonskú manikúru raz za 2 až 3 týždne, aby sa zabezpečila optimálna regenerácia a výživa nechtov. A, samozrejme, výsledok. Ak máte veľmi oslabené alebo poškodené nechty, môžete začať s častejšou aplikáciou, napríklad každých 10 dní, a postupne predlžovať intervaly, keď sa nechty začnú posilňovať.

Počas prvých 2 týždňov pôsobenia japonskej manikúry sa neodporúča aplikovať farebný lak. Avšak, neváhajte naniesť či využiť kvalitný výživný (najlepšie priesvitný lak), ktorý iba celý proces posilní. Japonská manikúra je jemný, ale účinný spôsob, ako nechty zregenerovať po nosení umelých nechtov, gélových lakov či akrylátov.

Inšpirujte sa: Antimanikúra: nový trend, ktorý narúša tradičné štandardy krásy

Japonská manikúra
Redakcia - KAMzaKRASOU.sk / Annamária B.

Pre koho je japonská manikúra vhodná?

Japonská manikúra je ideálna pre každého, kto chce dbať na zdravie svojich nechtov prirodzeným spôsobom. Je skvelou voľbou pre ľudí, ktorí trpia lámavými, suchými alebo oslabenými nechtami, ale aj pre tých, ktorí si chcú jednoducho oddýchnuť od agresívnych chemických prípravkov a lakov. Môže byť tiež záchranou pre tých, ktorých nechty sú poškodené po dlhodobom nosení umelých alebo gélových nechtov. Pre ľudí, ktorí preferujú skôr prirodzený vzhľad, je japonská manikúra naozaj bezkonkurenčná. Nechty budú vyzerať lesklé a upravené bez potreby akéhokoľvek farebného laku. Navyše, sú hĺbkovo vyživené.

Japonská manikúra nie je len trendom, ale aj dlhodobou investíciou do zdravia vašich nechtov. Obzvlášť, ak trpíte lámavosťou, zádermi či nedostatočnou výživou. Poskytuje nielen krásny estetický výsledok, ale predovšetkým podporuje regeneráciu a posilnenie nechtov. Ak ste ešte neskúsili túto prírodnú metódu, určite by ste jej mali dať šancu. Vaše nechty vám poďakujú za nový lesk, pevnosť a prirodzenú krásu. Idete do toho?

Zdroj úvodnej fotky: Redakcia - KAMzaKRASOU.sk / Annamária B.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE