Máte chuť na niečo sladké po dobrom výdatnom obede alebo chcete upiecť pre vašu návštevu niečo rýchle a zároveň chutné?
Dnešné recepty budú určené práve pre vás. Predstavíme si tri svieže ovocné torty, ktoré nie sú náročné na prípravu. Poďme sa teda s chuťou pustiť do toho!
Rýchla jahodová torta
Budeme potrebovať:
- 280 gramov polohrubej múky
- 4 vajcia
- 200 gramov krupicového cukru
- 1 lyžica oleja
- 1 nátierkové maslo
- 1 šľahačka
- približne 70 ml sódy
- čerstvé jahody
Postup: Vajcia si rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. K žĺtkom pridáme cukor, sódu, múku a premiešame. Do zmesi pridáme vyšľahaný sneh. Piškótové cesto pečieme pri teplote 180 stupňov na vymastenom a múkou vysypanom plechu približne 15-20 minút. V miske rozmiešame nátierkové maslo spolu s cukrom (podľa chuti), pridáme šľahačku, premiešame a natrieme na vychladnutý korpus. Zmes ozdobíme plátkami rozkrájaných jahôd a dáme vychladiť do chladničky.
Odporúčame prečítať: Na grilovačke nemôže chýbať chutný dresing
Šťavnatá pomarančová torta
Budeme potrebovať:
- 200 gramov práškového cukru
- 60 gramov strúhanky
- 200 gramov lieskových orechov
- kôra a šťava z pomaranča
- kakao a pomaranč na ozdobenie
Postup: Žĺtky z vajíčka vymiešame spolu s cukrom, pridáme šťavu z pomaranča, kôru. Vmiešame pomleté oriešky, strúhanku a nakoniec vmiešame vyšľahané bielky. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou posypanej formy a pečieme pri 180 stupňoch približne 40 minút. Upečený korpus rozrežeme na tri rovnaké časti. Plnku si pripravíme zo šťavy z dvoch pomarančov, 1 citrónu, 2 lyžičiek maizeny. Za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Do krému vmiešame 200 gramov masla spolu so 120 gramami cukru. Postupne krémom natierame jednotlivé vrstvy, nezabúdame ani na vrchnú časť torty, ktorú potrieme krémom a dozdobíme pomarančom a posypeme kakaom.
Odporúčame prečítať: Napečené rýchlo, sladko a chutne
Nepečená kiwi torta
Budeme potrebovať:
- Kiwi
- Balenie piškót
Na pudingovú plnku:
- 350 ml mlieka
- balenie nugátového pudingu
- 250 gramov jemného tvarohu
- 1-2 lyžice rumu (alebo esencie)
- 1 lyžica cukru
- 1 vanilkový cukor
Na smotanovú plnku:
- 2 pochúťkové kyslé smotany
- 33% smotana na šľahanie
- 2 lyžice práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- stužovač šľahačky
Kiwi želatína:
- 400 ml vody
- kiwi šumienka
- 1 vanilkový pudingový prášok
- 1 vanilkový cukor
Postup: Tortovú formu si vyložíme piškótami, ktoré sú mierne namočené do rumovej esencie (nemusia byť). Potom už len pridávame jednotlivé plnky, vrstvíme piškótami a na záver nanesieme kiwi želatínu.
Pudingová plnka: Podľa návodu si uvaríme hustý nugátový puding. Pridáme cukor a po vychladnutí vmiešame tvaroh.
Smotanová plnka: Šľahačku vyšľaháme spolu so stužovačom. Vmiešame ju do pochúťkovej smotany, ktorú sme si dochutili cukrom a vanilkovým cukrom.
Kiwi želatína: Do vody vsypeme šumienku. Polovicu necháme za miešania variť v hrnci, privedieme do varu. Potom si v druhej nádobe druhú polovicu šumienky s vodou zmiešame spolu s vanilkovým pudingovým práškom. Po zovretí jemne vlievame a miešame, pokým želatína nezačne hustnúť.
Odporúčame prečítať: Pečieme domácu štrúdľu
OTÁZKA PRE VÁS:
Máte radšej ovocné svieže torty či krémové torty bez ovocia? Ktorá je vaša obľúbená?
www.thinkstockphotos.com