TIP pre každú domácnosť: Letné periny skrášlia vašu spálňu a ušetria čas pri praní

Letné periny

Tak ako s príchodom leta meníme svoj šatník, mali by sme obmeniť aj periny v spálni. Vďaka tomu sa vám bude pohodlne spať aj počas teplých letných dní. Ale ktoré si v tom množstve vybrať?  

Periny sú pre mnohých z nás neviditeľnou samozrejmosťou, ich praktickú a funkčnú stránku každý z nás ocení už po pár nociach. Odporúčame siahnuť po prikrývkach, ktoré sú ľahké a vzdušné. Je dôležité, aby sa ľahko udržiavali, pretože v lete sa viac potíme. Ideálnou voľbou môže byť súprava letných prikrývok s voľnou výplňou s potlačou. Ich veľkou výhodou je, že sa nemusia navliekať či prezliekať do iných obliečok. Ak uvažujete o kúpe nových prikrývok, toto je skvelá možnosť práve na teplejšie dni.  

Tip pre vás: Ako sa používajú jednotlivé strany alobalu? Budeš prekvapená!

Je to vôbec hygienické? Áno, nebojte sa

Hoc to môže znieť zvláštne, prikrývku a vankúš možno ľahko vyprať. Navyše, ak nie ste zvyknutí pravidelne vetrať alebo prať svoju existujúcu prikrývku, môže sa stať, že bude plná roztočov, a preto bude oveľa menej vyhovovať hygienickým normám a to aj vtedy, ak posteľnú bielizeň pravidelne meníte. Vedeli ste, že ak chcete, aby vaša posteľná bielizeň bola bez roztočov, musíte ju prať raz týždenne? Napríklad tieto periny s geometrickou potlačou stačí vložiť do práčky, môžete ich vysušiť v bubnovej sušičke a sú opäť pripravené na použitie. Tieto prikrývky vážia približne 700 gramov, čo je menej ako balíček múky. Klasické periny plnené páperím, majú hmotnosť asi 2580 g. A napríklad zapínanie prikrývok môže byť pre niektorých starších ľudí problém.

Neprehliadnite: Ako odstrániť dvojitú bradu prirodzene bez skalpela? Pomôžu jednoduché cviky!

Letné periny DeDoma.sk

Z čoho sú tieto periny vyrobené? 

Prikrývky sú ľahké, vzdušné a krásne nadýchané vďaka dutému vláknu, ktoré má vynikajúce termoregulačné vlastnosti. Nebudete sa tak zbytočne potiť. A je vhodná aj pre alergikov. Ako vidíte, súprava je prešitá, takže sa nemusíte obávať, že by sa výplň odlepila na jednu stranu.

Podbradník, teda strana s potlačou, ktorú vidíte, je vyrobený zo 100 % bavlny. Je to teda rovnaký materiál ako časom overené bavlnené obliečky. Neprídete tak o žiadne pohodlie. Tieto obliečky na periny možno prať na 40 stupňov a sú od českého výrobcu. Odporúčam ich všetkým, ktorí majú radi bavlnené posteľné obliečky a nemôžu si dovoliť tradičné materiály. Súprava obsahuje vankúš s rozmerom 40 x 60 cm a prikrývku s rozmerom 140 x 200 cm. Tá je naozaj ľahká a váži 700 gramov. Nezabudnite svoje pôvodné prikrývky pri výmene riadne uskladniť. Najlepšie sa na to hodia vákuové vrecia. Zmenšujú objem a tiež zabraňujú tomu, aby sa do perín dostali napríklad mole.

Viac info o dostupných produktoch pre vašu domácnosť nájdete na www.dedoma.sk  

Odporúčame: Váľanda alebo rozkladacia pohovka - čo si vybrať do detskej izby?

Letné periny DeDoma.sk 

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE