Tradičné plnené vajíčka so syrovou náplňou patria do minulosti. V modernej gastronómií sa uprednostňujú ľahké predjedlá s čerstvou zeleninou a syrmi, ktoré žalúdok nezaťažia, ale pripravia na ďalší chod.
Vyskúšať preto môžete netradičné plnené vajíčka s avokádovým krémom, ktoré máte do pol hodinky na stole.
Ingrediencie:
- 100 g Karlovarskej šunky Mecom
- 1 zrelé avokádo
- 4 vajíčka
- šťava z 1/2 limetky
- 50 g balkánskeho syra
- 50 g masla
- soľ
- mleté čierne korenie
- rukola
- čerstvý kôpor na dozdobenie
Odporúčame prečítať: Kuchárska kniha La veganista (recenzia)
Odporúčame prečítať: Sladko-kyslá fazuľová polievka
Príprava:
Do hrnca s vriacou vodou vložíme vajíčka a necháme ich variť 10 – 12 minút.
Medzitým vyberieme dužinu z avokáda a vložíme ju do misky. Pridáme k nej šťavu z limetky, balkánsky syr, maslo a podľa chuti osolíme a okoreníme. Všetko zmixujeme na hladký krém a vložíme na 10 minút do chladničky.
Keď sú vajíčka uvarené, vložíme ich do studenej vody, aby rýchlejšie vychladli a zbavíme ich škrupiny. Prekrojíme na polovicu a necháme vychladnúť. Žĺtka necháme vo vajíčku, vtedy je jedlo chutnejšie.
Potom vrecúško s ozdobnou špičkou naplníme avokádovým krémom a zdobíme vajíčka. Vrch dozdobíme Karlovarskou šunkou, čerstvým kôprom alebo petržlenovou vňaťou. Podávame s rukolou, plátkami Karlovarskej šunky a čerstvým pečivom.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Kakaovo-mandľová torta
Zdroj foto: www.luci.sk