Domáci recept na Valentínske čokoládové srdiečka

Sviatok zaľúbených je za dverami a vy ste ešte nevymysleli, ako si tento deň spríjemniť? Nezáleží na drahých daroch, valentínskych pobytoch alebo dovolenkách. Radosť môžete svojej polovičke urobiť aj maličkosťami, ktoré nestoja veľa peňazí, no sú z lásky.

 

Nie nadarmo sa hovorí, že láska prechádza cez žalúdok. Dobré jedlo je jedna z vecí, ktorá muža určite poteší, a ak po skvelom obede nasleduje ešte aj skvelý čokoládový dezert, máte vyhrané. Navyše, bude vás to stáť len pár eur.

 

Prinášam vám inšpiráciu na jeden valentínsky dezert. Ide o srdiečka z čokoládového cesta, plnené tvarohovým krémom a na osvieženie potreté malinovým džemom. Odporúčam začať deň vopred, lebo príprava zaberie dosť času. Je tiež lepšie, ak cesto dostatočne nasiakne tvarohový krém, lebo tak budú srdiečka úplné mäkké a budú sa nám rozplývať na jazyku.  

 

Odporúčame prečítať: Rýchle a lahodné mini croissanty

 

Budeme potrebovať:

 

Cesto:

  • 100 g masla
  • 100 g kryštálového cukru
  • 200 g horkej čokolády
  • 4 vajíčka
  • 4 lyžice hladkej múky

 

Plnka:

  • 100 g bielej čokolády
  • 50 ml smotany na šľahanie
  • 1 jemný tvaroh
  • 1 kyslú smotanu

 

Na dekoráciu:

  • 100 g horkej čokolády
  • 50 ml smotany na šľahanie

 

Postup:

 

1. Maslo s cukrom roztopíme vo vodnom kúpeli a pridáme nalámanú čokoládu, občas premiešame. Je potrebné, aby sa čokoláda úplne rozpustila. Potom misu odložíme a zmes necháme za občasného miešania chladnúť.


2. Do vychladnutej zmesi (nemusí byť úplne studená, ale nesmie byť horúca) po jednom zašľaháme vajíčka, ktoré musia mať izbovú teplotu, aby sa nezrazili. Na záver primiešame múku.

 

Odporúčame prečítať: Kreatívne jedlo alebo keď dieťa nechce jesť

valentín, srdcia, čokoládové srdiečka, valentínsky dezert

Zdroj: Shutterstock®

3. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, trochu ním pobúchame o stôl, aby neboli v ceste bublinky. Pečieme pri 180°C približne 20 minút, potom ho necháme vychladnúť. 

 

4. KRÉM: Do misky vložíme nalámanú bielu čokoládu a zalejeme ju horúcou smotanou na šľahanie. Pomaly premiešavame, až kým sa čokoláda nerozpustí a vznikne nám hustejší krém. Necháme trochu vychladnúť. Vo väčšej mise zmiešame tvaroh s kyslou smotanou a pridáme roztopenú bielu čokoládu. Poradne vymiešame, aby krém nebol hrudkový. Na zahustenie pridáme vyšľahanú zvyšnú smotanu na šľahanie a prípadne ešte dochutíme vanilkovým cukrom. Krém vložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky, aby zhustol.

valentín, srdcia, čokoládové srdiečka, valentínsky dezert

Zdroj: Shutterstock®

5. Z vychladnutého cesta vykrajujeme srdiečka. Spodné strany (spodok cesta) natrieme tenkou vrstvou džemu a naň navrstvíme krém (najlepšie vreckom) a srdiečka spojíme tak, aby z obidvoch strán bolo hladké vrchné cesto.

 

Odporúčame prečítať: Maškrtíme zdravo: Špaldovo-jablkový koláč s hrozienkami a brusnicami

valentín, srdcia, čokoládové srdiečka, valentínsky dezert

Zdroj: Shutterstock®

valentín, srdcia, čokoládové srdiečka, valentínsky dezert

Zdroj: Shutterstock®

6. Srdiečka dáme do chladničky najlepšie na noc, aby nasiakli vlhkosť z krému. Potom ich už len dekorujeme podľa svojej fantázie. Môžeme ich napríklad poliať čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme z horkej čokolády a smotany na šľahanie. Nalámanú čokoládu zalejeme horúcou smotanou, miešame, až sa úplne nerozpustí, a nakoniec pridáme ešte kúsok masla. Necháme ešte chvíľku stuhnúť a potom už môžeme mlsať!

valentín, srdcia, čokoládové srdiečka, valentínsky dezert

Zdroj: Shutterstock®

Dobrú chuť a krásny Valentín!

Zdroj foto:

Daniel Rajcsányi

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

5 komentárov

Soňa Krátka

Soňa Krátka

08.02.2016 16:53

receptik vyskusame,ja som zasa prave teraz dorobila SISKY,je koniec fasiangu,tak treba trosku zhresit,pretoze nastava postne obdobie

Vaše meno:

Ivana Čekanová

Ivana Čekanová

27.02.2016 15:07

vyzerá to jednoducho a výborne :) myslím že vyskúšam :)

Vaše meno:

Lucia Semaníková

Lucia Semaníková

01.03.2016 16:15

pekné a vyzerajú byť aj chutné :)

Vaše meno:

Mária Zámečníková

Mária Zámečníková

21.07.2016 12:42

Nádherné sú :)

Vaše meno:

JAN KOMADA

JAN KOMADA

24.10.2020 16:56

Mňam hneď by som si dal ku káve

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.