Victoria’s Secret sa vrátila s veľkým treskom! Čo sa zmenilo?

Victoria’s Secret Fashion Show 2024

Nie, toto nie je žiadny falošný poplach. Toto je priam neuveriteľná skutočnosť. Po dlhých šiestich rokoch sa Victoria’s Secret Fashion Show vrátila na mólo, pričom a tento 24. ročník sa uskutočnil 15. októbra 2024 a módna prehliadka sa konala v New Yorku.

Na Victoria’s Secret show sme prakticky vyrastali. Tzv. angels, obrovské krídla z peria, dokonalé postavy a tie najslávnejšie celebrity z celého sveta. Hoci sa zdalo a špekulovalo, či vôbec sa Victoria’s Secret ešte na mólo vráti, po dlhých šiestich rokoch sa to stalo skutočnosťou.

Vlna kritiky pre túto značku bola nemalá 

V rokoch pred prerušením Victoria’s Secret Fashion Show a v roku 2019 značka čelila klesajúcej sledovanosti a negatívnym ohlasom kvôli obmedzenému zastúpeniu rôznych typov krásy. Značka bola kritizovaná za propagovanie nerealistických ideálov ženského tela, čo vyvolalo otázky o tom, či je tento typ show stále relevantný. Okrem toho, že značke prudko klesla sledovanosť na sociálanych sieťach, rozhodnutie zrušiť show bolo vnímané ako reakcia na rastúcu nespokojnosť a snahu o prehodnotenie jej smerovania. 

Prečítajte si: Taylor Swift oficiálne najbohatšou hudobníčkou sveta! Jej majetkom má takúto hodnotu...

Victoria's Secret 2016
INSTAGRAM / @taylor_hill

Modelka Taylor Hill na prehliadke Victoria's Secret 2017
INSTAGRAM / @taylor_hill

To nie je zďaleka všetko. V roku 2018 sa vtedajší marketingový šéf Victoria's Secret, Ed Razek, dostal do kontroverzie, keď v rozhovore pre Vogue povedal, že značka neplánuje zahrnúť do svojich prehliadok plus-size modelky alebo transgender modelky, pretože prehliadky Victoria's Secret sú „fantáziou“.

Ďalším kontroverzným momentom bolo odhalenie spojenia zakladateľa spoločnosti L Brands, materskej spoločnosti Victoria's Secret, Leslieho Wexnera, s finančníkom Jeffreyom Epsteinom. Epstein, obvinený z obchodovania s mladými ženami, mal úzke vzťahy s Wexnerom, čo ďalej poškodilo reputáciu značky. Hoci Victoria's Secret priamo nebola do tejto kauzy zapojená, samotné spojenie s Epsteinom stačilo na to, aby vyvolalo ďalšiu vlnu kritiky voči značke. Pochopiteľne. 

Čo priniesla tohtoročná prehliadka?

V roku 2024 sa však Victoria’s Secret rozhodla vrátiť na scénu, ale s novým cieľom. Ukázať, že krása môže byť rôznorodá a každá žena má právo cítiť sa sebavedomo vo svojom tele. Tento posun v zmýšľaní sa prejavil nielen v zostave modeliek, ale aj v samotnej šou. Značka sa vzdala niektorých tradičných prvkov, ako napríklad nadmerne sexualizovaných outfitov, a namiesto toho sa zamerala na elegantné, ženské a praktické kúsky spodnej bielizne. Okrem toho, keďže v minulosti značka používala krídla vyrobené z veľkého množstva živého peria, za čo bola tiež kritizovaná, práve to sa tento rok zmenilo.

Tento ikonický módny comeback event, známy pre svoje veľkolepé shows plné krídel a extravagantnej módy, sa tentoraz zameral na zmenu imidžu a inkluzivitu. Cieľom bolo odpútať sa od kritiky a kontroverzií, ktoré značku sprevádzali v posledných rokoch, a predstaviť modernejší a rôznorodejší pohľad na krásu a ženskosť.

Bude vás zaujímať: Jennifer Lopez s Benom Affleckom v súdnom spore: Majetkové konflikty o nemalé milióny!

Speváčka Tyla
INSTAGRAM / @britishvogue

Jedným z najväčších ťahákov tohtoročnej show bolo hudobné vystúpenie. Na rozdiel od predchádzajúcich ročníkov, kde sa objavovali prevažne mužskí hudobníci, ako Justin Bieber alebo Bruno Mars, tento rok sa na pódiu predviedli výhradne ženy. Hlavnou hviezdou večera bola legendárna speváčka Cher, ktorá svojim vystúpením oslnila publikum a pridala show dávku hviezdnej sily.

Okrem nej sa na pódiu objavili aj Tyla, populárna speváčka z Juhoafrickej republiky, a členka svetoznámej kórejskej dievčenskej skupiny BLACKPINK, Lisa. Práve tieto ženské hviezdy mali symbolizovať novú éru Victoria’s Secret, ktorá sa snaží odkloniť od zastaraných štandardov krásy a ponúknuť svetu diverzitu v móde.

Modelky Jasmine Tookes a Taylor Hill
INSTAGRAM / @jastookes

Ikony na móle

Na móle nechýbali ani ikonické modelky. Však o tom to predsa je. Medzi najväčšie hviezdy tohto ročníka patrili plus-size modelka Ashley Graham, sestry Bella a Gigi Hadid, Tyra Banks, Barbara Palvin a Paloma Elsesser, no a staré známe angels ako Adriana Lima, Taylor Hill či Candice Swanepoel. Tieto ženy predstavujú rôznorodosť krásy v, dá sa povedať, novom svete módy od plus-size modeliek po tradičných anjelikov značky. Práve táto kombinácia modeliek bola dôležitým znakom toho, že Victoria’s Secret skutočne prechádza zmenou a snaží sa reagovať na kritiku o príliš úzkom vnímaní krásy, ktoré ju v minulosti sprevádzalo.

Pozrite aj: Tajná svadba známej svetovej speváčky. Komu povedala ÁNO Lana Del Rey?

Modelka Kate Moss
INSTAGRAM / @britishvogue

INSTAGRAM / @britishvogue

Modelka Alessandra Ambrosio
INSTAGRAM / @britishvogue

V tomto ročníku bol kladený dôraz aj na zapojenie širšej verejnosti. Fanúšikovia po celom svete mali možnosť sledovať show prostredníctvom livestreamov na sociálnych sieťach ako Instagram, YouTube a TikTok. Tento krok jasne ukázal, že Victoria’s Secret chce byť prístupná pre každého, bez ohľadu na miesto či čas.

S návratom Victoria’s Secret Fashion Show do sveta módy je zrejmé, že značka sa snaží nájsť rovnováhu medzi udržaním si svojho ikonického štýlu a prispôsobením sa moderným požiadavkám na inkluzivitu a diverzitu. Hoci táto zmena neprebehla ľahko a rýchlo, tohtoročná show naznačila, že Victoria’s Secret si uvedomuje, že aby prežila, musí ponúknuť viac, než len pôvabné modelky na móle. Musí byť značkou, ktorá reflektuje reálny život žien a podporuje ich sebavedomie vo vlastnom tele a individualitu.

S týmto novým prístupom je otázne, ako bude značka pokračovať v nasledujúcich rokoch. Jedno je však isté - Victoria’s Secret sa snaží znovu získať dôveru svojich zákazníkov. Tento rok bol len začiatkom a s napätím budeme sledovať, akým smerom sa bude uberať ďalšia kapitola tohto ikonického módneho giganta.

Zdroj úvodnej fotky: INSTAGRAM / @britishvogue

Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!
0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE