„Variť treba s láskou a jedlo treba chutnať a dochucovať. Ja osobne mám rád, keď to v kuchyni všetko lieta. Potrebujem byť vo vare a dať zo seba úplne všetko von. Varte tak, aby ste mali okolo seba poriadok. A hlavne, nech v kuchyni nie je ticho. Vždy nech aspoň cibuľa na oleji škvrčí!“
Tvrdí televízny kuchár Vilo Habo, ktorý je teraz IN. Z varenia totiž dokáže urobiť nezabudnuteľnú šou, ktorú zaklincuje fantastickým jedlom. Nazrite do jeho kuchyne a pripravte si jeho recepty – práve vychádza kniha Vilo Habo varí lepšie ako tvoja mama.
Jahňací chrbát na smotane, Habova slepačia polievka, Tekvicový prívarok s hovädzím ragú, Kuracie prsia v jogurtovom obale, či Fánky podľa svokry.
To je len pár receptov z celkového počtu 70, ktoré nájdete v jeho novej knihe.
Odporúčame tiež: Z fitka do kuchyne – zdravé sladkosti
Kuracie prsia v jogurtovom obale
Potrebujeme:
- 500 g kuracích pŕs
- 100 g tvrdého strúhaného syra
- 150 g strúhanky
- 2 biele jogurty
- 2 PL posekanej petržlenovej vňate
- olej
- soľ
- mleté čierne korenie
POSTUP:
V jednej miske zmiešame strúhaný syr, petržlenovú vňať a strúhanku. Do druhej misky dáme jogurty. Kuracie prsia osušíme a pokrájame na podlhovasté kúsky. Tie následne osolíme a okoreníme. Potom ich namočíme do jogurtu a vzápätí obalíme v syrovo-strúhankovej zmesi.
Takto pripravené kuracie prsia poukladáme na vymastený plech, pokropíme olejom a pečieme asi 25 minút v trúbe vyhriatej na 180 °C.
Odporúčaná príloha: opekané zemiaky
Odporúčame tiež: Raw pre začiatočníkov
70 receptov nájdete v knihe Vilo Habo varí lepšie ako tvoja mama.
Odporúčame tiež: 160 gramová diéta. Viete, ako funguje?