Chcete si pochutnať na zdravom dezerte bez výčitiek? Neváhajte vyskúšať nepečené RAW dezerty vytvorené z kvalitných surovín, ktoré si určite veľmi rýchlo zamilujete.
Tieto typy sladkých dezertov obsahujú čisto prírodné ingrediencie, sú sladené prírodnými sladidlami a neobsahujú žiadnu múku, mlieko a ani vajíčka. Pri príprave je len na vás aké ovocie použijete, z čoho bude pozostávať korpus a verte mi, pri týchto RAW dezertov sa môžete skutočne vyhrať a zároveň potešiť nielen seba, ale taktiež aj vašich blízkych niečím netradičným. Stačí jeden kúsok takejto torty, ktorý vás dostatočne zasýti vďaka zdravým tukom, ktoré torta obsahuje. Práve z tohto dôvodu neodporúčam konzumovať tento dezert priamo po výdatnom obede, ale radšej si ho odložte na neskôr a vychutnajte k poobednej kávičke :)
Odporúčame vyskúšať: Táto zelenina pomôže prečistiť váš organizmus
Ingrediencie:
Na korpus potrebujete:
- 200gr kešu orechov
- 100gr strúhaného kokosu
- 150gr sušených ďatlí
Na bielu plnku potrebujete:
- 100gr kešu orechov
- 200ml kokosového mlieka (husté v konzerve: 16% tuku)
- 100ml extra panenského kokosového oleja
- 250gr strúhaného kokosu
- 4PL medu (množstvo závisí od vašej chuti)
- jahody pokrájané na malé kocky (približne 10ks jahôd)
Na jahodovú vrstvu potrebujete:
- 100gr kešu orechov
- 250gr jahôd
- 50ml extra panenského kokosového oleja
- 4PL medu (množstvo závisí podľa vašej chuti)
- 50ml kokosového mlieka
- 1čl agaru
Na ozdobu:
- jahody
- raw kokosové chipsy
Odporúčame vyskúšať: Mýty a fakty o formovaní brušných svalov
Postup prípravy:
Predtým než budete robiť tortu, je vhodné si dať deň vopred (najlepšie cez noc) namočiť sušené ďatle a aj orechy, aby zmäkli a dali sa lepšie rozmixovať.
Príprava prvej vrstvy: ďatle a kešu orechy si rozmixujete na lepivú hmotu, ktorú následne v miske zmiešate so strúhaným kokosom. Túto zmes natlačíte na spodok tortovej formy, ktorú si nezabudnite vystlať papierom na pečenie. Keď je korpus hotový, odložte ho do chladničky a môžete sa pustiť do prípravy strednej, kokosovej vrstvy.
Príprava druhej vrstvy: Do mixéra si nasypete kešu orechy, ktoré rozmixujete spolu s kokosovým mliekom a kokosovým olejom úplne na hladkú hmotu. Následne túto zmes zmiešate spolu so strúhaným kokosom a osladíte podľa vašej chuti medom (popr. ďatlovým sirupom alebo agáve sirupom). Približne 10ks jahôd (môžete aj viac, ak chcete) si pokrájajte na malé kocky, ktoré následne primiešajte skutočne veľmi opatrne do tejto kokosovej zmesi. Opatrne preto, aby sa vám tá vrstva nezafarbila od jahôd, ale ostala stále biela. Túto vrstvu naneste na korpus a poriadne je utlačte. Opäť vložte tortu do chladničky pokiaľ si budete robiť poslednú vrstvu.
Príprava posledne, jahodovej vrstvy: kešu orechy si rozmixujte spolu s kokosovým olejom a medom na hladkú hmotu a potom prisypte jahody a všetko spolu rozmixujte. Agar si rozmiešate v kokosovom mlieku, pridáte k rozmixovanej jahodovej hmote a poriadne všetko premiešate. Následne túto vrstvu nalejete do tortovej formy, uhladíte a odložíte do chladničky (najlepšie cez noc).
Odporúčame vyskúšať: Pripravte si nízkokalorické drinky
Viac zdravých receptov od Lucky nájdete na: www.theblogger-girl.blogspot.sk