Zdravý recept: Famózny Raw jahodový cheesecake

Chcete si pochutnať na zdravom dezerte bez výčitiek? Neváhajte vyskúšať nepečené RAW dezerty vytvorené z kvalitných surovín, ktoré si určite veľmi rýchlo zamilujete. 


Tieto typy sladkých dezertov obsahujú čisto prírodné ingrediencie, sú sladené prírodnými sladidlami a neobsahujú žiadnu múku, mlieko a ani vajíčka. Pri príprave je len na vás aké ovocie použijete, z čoho bude pozostávať korpus a verte mi, pri týchto RAW dezertov sa môžete skutočne vyhrať a zároveň potešiť nielen seba, ale taktiež aj vašich blízkych niečím netradičným. Stačí jeden kúsok takejto torty, ktorý vás dostatočne zasýti vďaka zdravým tukom, ktoré torta obsahuje. Práve z tohto dôvodu neodporúčam konzumovať tento dezert priamo po výdatnom obede, ale radšej si ho odložte na neskôr a vychutnajte k poobednej kávičke :)

Odporúčame vyskúšať: Táto zelenina pomôže prečistiť váš organizmus

Zdravý recept: Raw jahodový cheesecake

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie:

Na korpus potrebujete:

  • 200gr kešu orechov
  • 100gr strúhaného kokosu
  • 150gr sušených ďatlí

Na bielu plnku potrebujete:

  • 100gr kešu orechov
  • 200ml kokosového mlieka (husté v konzerve: 16% tuku)
  • 100ml extra panenského kokosového oleja
  • 250gr strúhaného kokosu
  • 4PL medu (množstvo závisí od vašej chuti)
  • jahody pokrájané na malé kocky (približne 10ks jahôd)

Na jahodovú vrstvu potrebujete:

  • 100gr kešu orechov
  • 250gr jahôd
  • 50ml extra panenského kokosového oleja
  • 4PL medu (množstvo závisí podľa vašej chuti)
  • 50ml kokosového mlieka
  • 1čl agaru

Na ozdobu:

  • jahody
  • raw kokosové chipsy

Odporúčame vyskúšať: Mýty a fakty o formovaní brušných svalov

Zdravý recept: Raw jahodový cheesecake

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:

Predtým než budete robiť tortu, je vhodné si dať deň vopred (najlepšie cez noc) namočiť sušené ďatle a aj orechy, aby zmäkli a dali sa lepšie rozmixovať. 

Príprava prvej vrstvy: ďatle a kešu orechy si rozmixujete na lepivú hmotu, ktorú následne v miske zmiešate so strúhaným kokosom. Túto zmes natlačíte na spodok tortovej formy, ktorú si nezabudnite vystlať papierom na pečenie. Keď je korpus hotový, odložte ho do chladničky a môžete sa pustiť do prípravy strednej, kokosovej vrstvy. 

Príprava druhej vrstvy: Do mixéra si nasypete kešu orechy, ktoré rozmixujete spolu s kokosovým mliekom a kokosovým olejom úplne na hladkú hmotu. Následne túto zmes zmiešate spolu so strúhaným kokosom a osladíte podľa vašej chuti medom (popr. ďatlovým sirupom alebo agáve sirupom). Približne 10ks jahôd (môžete aj viac, ak chcete) si pokrájajte na malé kocky, ktoré následne primiešajte skutočne veľmi opatrne do tejto kokosovej zmesi. Opatrne preto, aby sa vám tá vrstva nezafarbila od jahôd, ale ostala stále biela. Túto vrstvu naneste na korpus a poriadne je utlačte. Opäť vložte tortu do chladničky pokiaľ si budete robiť poslednú vrstvu. 

Príprava posledne, jahodovej vrstvy: kešu orechy si rozmixujte spolu s kokosovým olejom a medom na hladkú hmotu a potom prisypte jahody a všetko spolu rozmixujte. Agar si rozmiešate v kokosovom mlieku, pridáte k rozmixovanej jahodovej hmote a poriadne všetko premiešate. Následne túto vrstvu nalejete do tortovej formy, uhladíte a odložíte do chladničky (najlepšie cez noc). 

Odporúčame vyskúšať: Pripravte si nízkokalorické drinky

Zdravý recept: Raw jahodový cheesecake

Zdroj: Shutterstock®

Viac zdravých receptov od Lucky nájdete na: www.theblogger-girl.blogspot.sk

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

8 komentárov

Soňa Krátka

Soňa Krátka

19.06.2016 19:14

velmi zaujimavy receptik, skusim

Vaše meno:

Veronika

Veronika

23.06.2016 08:34

mňam to môže byť dobré :)

Vaše meno:

Lucia Valková

Lucia Valková

23.06.2016 18:28

Mňam,milujem takéto zdravé torty.Sama sa snažím robiť takéto dezerty zo zdravých surovín a odmenou je,že moje deti by určite dali prednosť tomuto ako doboške z cukrárne..A ich zdravie za tie peniaze stoja.

Vaše meno:

Erika Špacírová

Erika Špacírová

23.06.2016 19:59

vyzerá skutočne famózne :) veľmi sa mi páčia ingrediencie a určite ho vyskúšam kým mám v záhrade ešte čerstvé jahody :)

Vaše meno:

Ingrid Šimoniková

Ingrid Šimoniková

04.09.2016 19:32

určite vyskúšam milujem raw koláčiky

Vaše meno:

Eva Jánošíková

Eva Jánošíková

12.12.2016 22:35

v lete určite vyskúšam

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

18.06.2018 17:35

dobre vyzera

Vaše meno:

Kristína Sekeráková

Kristína Sekeráková

06.11.2021 11:22

Nepečené koláčiky sú dobré v tom, že sú rýchle na prípravu a ste pripravení aj keď príde nečakaná návšteva :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.