Zdravý recept: Lahodné "Chicken enchilladas"

Ak ste milovníkmi mexickej kuchyne, tento recept vás určite zaujme.  V USA je chicken enchilladas pomerne populárne a ľudia ho tam bežne konzumujú dokonca aj na raňajky. Prvýkrát som mala možnosť ochutnať toto jedlo práve tam a vtedy som si povedala, že to určite urobím doma aj svojím blízkym. Hoci sa na prvý pohľad môže zdať, že príprava tohto jedla je časovo náročnejšia, nenechajte sa zmiasť, pretože tomu tak v skutočnosti vôbec nie je.

 

Ak túžite prekvapiť rodinu odlišným jedlom ako obyčajne, určite vyskúšajte tento recept, ktorý zožal u nás doma fakt veľký úspech.  

 

Odporúčame vyskúšať: Táto zelenina pomôže prečistiť váš organizmus

Zdravý recept: Lahodné ´chicken enchilladas´

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie na 2 porcie (4 tortilly)

 

Paradajková omáčka:

  • 260gr paradajkového pretlaku
  • 300ml vody
  • 1PL ryžovej múky
  • soľ, korenie Mexico/Taco, kajenská paprika, strúčik cesnaku

 

Plnka:

  • 600gr kuracieho mäsa
  • 2čl kokosového oleja
  • 1 veľká cibuľa
  • 100ml vody
  • 1 konzerva čiernych fazuliek (La Sierra Frijoles Negros Enteros 560gr)
  • 1/2 konzervy sterilizovanej kukurice
  • jalapeňos (ak máte radi štiplavé)
  • soľ, korenie Mexico/Taco, granulovaný cesnak, kajenská paprika

 

4 tortilly (nalepšie kukuričné, ale môžu byť aj klasické popr. domáce)

250gr tvrdého syra (45% Tehla syr)

 

Odporúčame vyskúšať: Mýty a fakty o formovaní brušných svalov

Zdravý recept: Lahodné ´chicken enchilladas´

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:
 

Najskôr si uvaríte paradajkovú omáčku a to tak, že paradajkový pretlak a vodu si nalejete do hrnca a krátko povaríte. Ochutíte soľou, korením a kajenskou paprikou a následne pridáte 1PL ryžovej múky, čím omáčku krásne zahustíte. Ak nemáte ryžovú múku, pokojne použite klasickú, poprípade ešte lepšia možnosť je ovsená múka. Keď omáčka zhustne, odložíte ju nabok, aby vychladla.
 

Zapnete si rúru na teplotu 200°C, aby sa vám vyhriala a medzitým sa pustíte do prípravy plnky nasledovne: cibuľu si nakrájate na malé kocky a opražíte do zlatista na kokosovom oleji. Kuracie mäso si umyjete, nakrájate na malé kocky, osolíte, okoreníte a nasypete na panvicu k cibuľke. Prilejete trochu vody, posypete korením, kajenskou paprikou, prikryjete pokrievkou a podusíte. Keď je mäsko mäkké, prilejeme celú konzervu fazuliek (spolu so šťavou) a kukurice na panvicu, poriadne premiešate, asi 5 minút povaríte pod pokrievkou a vypnete. 
 

Pripravíte si zapekaciu misu, na dno ktorej nalejete trošku zo šťavy z panvice a takisto aj trochu z paradajkovej omáčky. Tortilly si najskôr trošku zohrejete v mikrovlnnej rúre a potom môžete plniť kuracou zmesou. Naplnené tortilly jednu po druhej ukladáte do zapekacej misy a keď sú tam už všetky, polejete ich paradajkovou omáčkou a nakoniec posypete nastrúhaným syrom. Vložíte do rúry a pečiete pri teplote 200°C po dobu približne 15-20 minút (ale si to sledujte a pečte pokiaľ syr nebude krásne roztopený so zlatistým nádychom). Servírujte ešte teplé, pokiaľ je syr krásne roztopený.


Ak to nestihnete skonzumovať naraz, vždy si to pred konzumáciou prihrejte aspoň na 2 minúty a bude to ako práve vytiahnuté z rúry. Dobrú chuť!
 

Odporúčame vyskúšať: Pripravte si nízkokalorické drinky

Zdravý recept: Lahodné ´chicken enchilladas´

Zdroj: Shutterstock®

Zdravý recept: Lahodné ´chicken enchilladas´

Zdroj: Shutterstock®

Viac zdravých receptov od Lucky nájdete na: www.theblogger-girl.blogspot.sk

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

4 komentárov

Mária Zámečníková

Mária Zámečníková

21.06.2016 23:54

Wau.. toto vyzerá dokonalo.. a že diéta do plaviek ;)

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

22.06.2016 18:29

vyskusame, uvidime

Vaše meno:

Erika Špacírová

Erika Špacírová

22.06.2016 21:43

vyzerá to veľmi dobre :)

Vaše meno:

Kristína Sekeráková

Kristína Sekeráková

06.11.2021 11:25

Mexická kuchyňa mi chutí, už len kvôli tomu, že sa v nej používa veľa chilli, ktoré zbožňujem :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.