Obložené chlebíčky a syrové rolády sú klasikou, ktorou vás na návšteve ponúkne väčšina ľudí. Ak však chcete pripraviť niečo výnimočné, vyskúšajte tieto vyprážané zemiakové guľky.
Chrumkavý obal a šťavnaté vnútro sú skvelá kombinácia, ktorá všetkým určite zachutí. Podávať ich môžete aj s čerstvým šalátom alebo jogurtovým dresingom.
Ingrediencie:
- 1 balenie Mecom Berlínske párky
- 1 kg zemiakov
- 150 g mrkvy
- 2 vajcia
- 50 g polohrubej múky
- čerstvá petržlenová vňať
- soľ
- mleté čierne korenie
- 100 g strúhanky
- olej
Odporúčame prečítať: Kuchárska kniha La veganista (recenzia)
Odporúčame prečítať: Sladko-kyslá fazuľová polievka
Príprava:
Očistené zemiaky dáme variť na 20 minút do vriacej vody. Potom ich scedíme a necháme vychladnúť. Nastrúhame najemno a v miske zmiešame s polohrubou múkou, nastrúhanou mrkvou a jedným vajíčkom.
Potom pridáme na drobné kocky nakrájané párky, petržlenovú vňať a dochutíme soľou a korením. Zo zmesi vytvarujeme malé guľky. Tie obalíme v rozšľahanom vajíčku a následne v strúhanke. Vyprážame v rozpálenom oleji približne 5 minút.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Kakaovo-mandľová torta
Zdroj foto: www.luci.sk