Na tento koláč stačí, ak viete vyvaľkať cesto a naukladať naň ovocie.. To je celé.
Tenké cesto a kilo sliviek, to je celá veda.
Potom ma napadlo, že som ho mohla urobiť aj v tvare gallette, ale to zase nabudúce.
Budeme potrebovať:
- 150 g hladkej múky
- 100 g studeného masla
- 50 g Sweet family práškového cukru
- 1 celé vajíčko
- 1 žĺtok
- 1 kg sliviek
- hnedý cukor + škorica
Odporúčame vyskúšať aj: Angie pripravuje: Tvarohovo – avokádový puding s orechmi
Postup prípravy:
Múku zmiešame s práškovým cukrom, pridáme na malé kúsky nakrájané studené maslo a rozmrvíme. Pridáme vajíčko a žĺtko a vypracujeme cesto, ktoré uložíme na hodinu do chladničky. Slivky umyjeme a rozkrojíme na polovice. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a prenesieme ho do 30 cm formy. Rúru zapneme na 180°C. Slivky pekne naukladáme tesne vedľa seba na cesto a vrch posypeme hnedým cukrom a škoricou. Dáme piecť na cca 40 minút. Hotovooo :)
Odporúčame vyskúšať aj: Angie pečie: Špaldový čerešňový raňajkový koláčik
Zdroj: www.angiebakes.com