Každý poznáme úžasné raffaello guličky a tak vám prinášam túto zdravšiu verziu s pšenom.
Už predtým som z neho mala obľúbený recept so slivkami, tak teraz kokosová verzia.
Budeme potrebovať:
- 60 g pšena
- 1 plechovka kokosového mlieka (400 ml)
- 3 lyžice medu
- 5 kopcových lyžíc kokosu + na obaľovanie
- kúsky mandlí
Odporúčame vyskúšať aj: Angie pripravuje: Nepečená torta s mascarpone a jahodovým želé
Postup prípravy:
Pšeno som opláchla vo vode, do hrnca som dala kokosové mlieko, nasypala doň pšeno a varila asi 25-30 minút, kým vznikla hustá kaša. V polke som pridala med, a potom už stále miešala, aby sa nepripálilo. Na konci pridáme strúhaný kokos, premiešame a odstavíme z ohňa. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu, uložíme na dve hodiny do chladničky a potom z hmoty tvarujeme guličky, do stredu každej dáme mandľu a obalíme v kokose.
Odporúčame vyskúšať aj: Angie pečie: Čokoládovo - cviklový koláč
Zdroj: www.angiebakes.com