Brazílska influencerka a jej netradičná starostlivosť o pleť – neuveríš, čo si natrela na tvár!

netradičná starostlivosť o pleť

V dnešnej dobe existuje množstvo moderných metód a postupov na starostlivosť o pleť, ktoré sľubujú zlepšenie jej vzhľadu a zdravia. Od klasických kozmetických produktov až po inovatívne technológie, ako sú laserové ošetrenia, chemické peelingy či rôzne druhy masiek a sér. Tieto metódy sú často založené na vedeckom výskume a testované na bezpečnosť, aby priniesli čo najlepšie výsledky bez rizika poškodenia pokožky.

Niektoré ženy sú však schopné zájsť oveľa ďalej v snahe dosiahnuť krásnu pleť. Pre dosiahnutie mladistvého vzhľadu a dokonalého stavu pleti sú ochotné skúsiť aj tie najnezvyčajnejšie metódy. Medzi extrémnejšie príklady patrí používanie slimákového slizu, ktorý má údajne regeneračné účinky. Tiež sa na ošetrovanie pleti používa vlastná krv. Ďalšie ženy experimentujú s kryoterapiou, kde sú vystavené extrémne nízkym teplotám, aby zlepšili tonus pokožky a znížili zápaly.

Ale čo urobila mladá brazílska modelka a influencerka, to naozaj prekonáva všetky očakávania. Debora Peixoto, ktorá je známa svojimi neortodoxnými prístupmi k starostlivosti o pleť, sa rozhodla ísť do úplného extrému. Po tom, čo údajne videla výskum o potenciálnych výhodách, si natrela na tvár niečo nepredstaviteľné. Tento krok vyvolal veľký rozruch na sociálnych sieťach a medzi odborníkmi, ktorí varujú pred zdravotnými rizikami spojenými s takýmto postupom.

Prečo sa Debora rozhodla pre tento kontroverzný krok a aké boli jej motivácie? Čo ju viedlo k tomuto extrémnemu rozhodnutiu? Išlo len o spôsob, ako vzbudiť pozornosť a získať viac sledovateľov, alebo Brazílčanka skutočne chcela otestovať účinky tejto netradičnej skin care procedúry?

Odporúčame: Žena z Texasu sa zapísala do Guinnessovej knihy rekordov – túto časť tela má najširšiu na svete!

Vlastné výkaly ako najlepšia maska na tvár?!

Áno, čítate správne. Brazílčanka Debora Peixoto, ktorú na Instagrame sleduje cez 660 tisíc sledovateľov, si urobila domácu pleťovú masku z vlastných exkrementov. Pre tento krok sa rozhodla po tom, čo čítala výskum hovoriaci o určitých pozitívnych účinkoch ľudských výkalov pre pleť, vrátane prevencie starnutia. 

Video, na ktorom si Debora robí takúto domácu pleťovú masku, má cez 500 tisíc zhliadnutí a vyvolalo poriadny rozruch a najmä znechutenie. Influencerka je pritom podľa jej slov s výsledkom testovania tejto nie práve voňavej procedúry spokojná. Jej pleť je podľa jej slov v lepšom stave a nemá problém so šupinkami. Čo poviete, vyskúšali by ste niečo takéto?

Riziká sú nepopierateľné!

Použitie exkrementov ako masky na tvár je veľmi kontroverzné a medicínsky nepodložené. Teoreticky by sa mohlo argumentovať, že exkrementy obsahujú určité baktérie a mikroorganizmy, ktoré by mohli mať pozitívny vplyv na mikrobióm pleti, podobne ako niektoré probiotické ošetrenia. Avšak, neexistujú žiadne vedecky podložené dôkazy o ich účinnosti, zatiaľ čo zdravotné riziká sú jasne preukázané. 

Výkaly obsahujú množstvo škodlivých baktérií, vírusov, parazitov a toxínov, ktoré môžu spôsobiť závažné kožné infekcie, zápaly, a dokonca aj systémové ochorenia. Medzi potenciálne patogény patria napríklad Escherichia coli, Salmonella, ktoré môžu spôsobiť závažné zdravotné problémy, ak preniknú do organizmu cez drobné ranky alebo cez sliznice.

Anketa: Vieš si predstaviť vyskúšať takúto procedúru?

Odpovedali 4 ľudia

0%
100%

Zdroj úvodnej fotky: instagram.com/deborapeixoto.ofc

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.