Fantastický cuketový prívarok podľa Miriam Kalisovej – ten musíš vyskúšať!

K letu neodmysliteľne patrí aj sezóna cukiet, z ktorých sa dá pripraviť obrovské množstvo rôznorodých dobrôt, slaných a dokonca aj sladkých. Cuketa je skvelá nielen na cuketové placky, ale tiež sa z nej dajú pripraviť polievky, fašírky, rôzne zapekané jedlá, prípadne ju možno použiť pri príprave cestovinových pokrmov. Skvelé sú tiež cuketové nátierky

A ako ju využiť na sladko? Dajú sa z nej pripraviť napríklad cuketové muffiny alebo sladký cuketový koláč. Cuketa rozhodne nie je nudná zelenina, stačí sa nebáť vyskúšať nové a nové recepty a možno objavíte recept, ku ktorému sa budete vracať opakovane. Skvelý recept s cuketou, ktorý stojí za vyskúšanie, priniesla markizácka moderátorka Miriam Kalisová. 

Na svojom Instagrame sa Miriam s fanúšikmi podelila o svoj recept na cuketový prívarok, ktorý je skvelou voľbou, ak máte v záhrade veľké cukety a už neviete, čo s nimi. Cuketový prívarok je hotový raz-dva, veľmi chutný a hlavne je to ľahké jedlo, ktoré nezaťaží trávenie a ktoré je vhodné do jedálnička aj pri sledovaní ručičky na váhe. Vyskúšajte cuketový prívarok podľa Miriam Kalisovej aj vy!

Pozri aj: ​Hamburgerová polievka podľa Courteney Cox: Dokonalá na zimné obdobie

Ingrediencie na cuketový prívarok podľa Miriam Kalisovej:

  • 1 veľká cuketa
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL rasce
  • 1 ČL kurkumy
  • 3 čerstvé bobkové listy (sušeného menej)
  • 1 kyslá smotana
  • 200 ml mlieka
  • 2 PL hladkej múky
  • soľ
  • 300 ml vody
  • cukor a ocot na záverečné dochutenie

Postup: Cuketu vydlabeme a aj so šupkou nahrubo nastrúhame. Cibuľu si nadrobno nasekáme a krátko orestujeme na olivovom oleji. Následne pridáme rascu a kurkumu, ako aj pretlačené strúčiky cesnaku. Zakrátko pridáme aj nastrúhanú cuketu, osolíme a chvíľku opekáme. 

Medzitým si v miske zmiešame kyslú smotanu, mlieko a múku. Túto zmes nalejeme k cukete a pridáme aj teplú vodu. Poriadne premiešame a necháme povariť asi 15 minút. Na záver dochutíme cukrom, soľou a octom.

Hotový prívarok môžeme podávať s ľubovoľnou prílohou. Miriam zvolila malé opekané zemiačiky a volské oko. Tiež môžete podľa chuti zvoliť varené a mágané zemiaky, zemiakovú kašu, varené vajíčko na tvrdo, opekané tofu, údené mäsko, klobásku a podobne. Dobrú chuť!

Zdroj foto z úvodnej koláže: instagram.com/miriam.kalisova

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

7 komentárov

Janka Komadova

Janka Komadova

31.08.2023 19:29

Zaujímavý recept

Vaše meno:

Lucia Šeptáková

Lucia Šeptáková

01.09.2023 07:07

Receptov s cuketou nie je nikdy dosť..

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

01.09.2023 07:53

Rada vyskúšam, vďaka!

Vaše meno:

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

02.09.2023 11:02

cuketa je veľmi variabilná, všeličo sa dá z nej pripraviť...

Vaše meno:

Andrea Hazuchová

Andrea Hazuchová

03.09.2023 06:50

Akurat dnes idem vyskúšať
Dufam ze bude chutiť

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

03.09.2023 13:26

Milujem taketo jedla.

Vaše meno:

Darina Božiková

Darina Božiková

06.09.2023 15:08

podobný prívarok robíme už dlho a chutí celej rodine.

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.