Čerešne aj višne predstavujú zdravé chutné ovocie, z ktorého je možné pripraviť mnoho rôznorodých dobrôt. Vyskúšate lievance či rýchlu hrnčekovú bublaninu?
Čerešne a višne si aktuálne užívajú svoju sezónu, a preto sme si pre vás pripravili višňové dobroty, recepty s čerešňami, čerešňové dobroty, ale aj recepty s višňami.
Vyskúšajte napríklad čerešňové pečivo, višňové zákusky, čerešňové a višňové záviny, višňové pité, čerešňové zákusky, pohárový dezert s čerešňami, višňové dezerty, čerešňové štrúdle, čerešňové dezerty, višňové štrúdle, čerešňové pité, čerešňová torta, višňové džemy, čerešňové džemy, višňové kompóty, višňová bublanina, tvarohovo-čerešňové rezy, zdravé recepty s čerešňami, zdravé recepty s višňami, višne v čokoláde, sušené višne, višňové nápoje, čerešňové smoothie, višňové sirupy, višňové smoothie, čerešňové zaváraniny, čerešňové nápoje, torty a zákusky, jednoduché koláče, višňový chlebíček a podobne. Čomu dáte prednosť vy, keď je teraz sezóna čerešní a sezóna višní?
Čerešne a višne v hlavnej úlohe! Aké dobroty z nich pripraviť?
Dnes vám ponúkame opäť pár receptov na ovocnú nôtu. Na trhoch sa to okrem jahôd a melónov vo veľkom hmýri aj čerešňami a višňami. Ak sa vám toto chutné ovocie dostalo do chladničky vo väčšom množstve a neviete, čo s ním, radi vám poradíme. Najlepšie je, samozrejme, v čerstvej podobe, avšak využiť ho viete aj do jedál, ako prílohy, alebo zásoby na zimu.
Odporúčame: Pečené bravčové rebierka: Odoláš tejto chutnej špecialite?
Čerešňová bublanina - najlepší hrnčekový čerešňový koláč!
Ingrediencie: 1 hrnček hladkej múky, 1 hrnček polohrubej múky, 2 vajíčka, prášok do pečiva, pol hrnčeka mlieka, pol hrnčeka oleja, 1 hrnček cukru, 1 vanilínový cukor, štipka soli, čerešne
Postup prípravy: Čerešne umyte a zbavte kôstok, zmiešajte múku s rozšľahanými vajíčkami, olejom, pridajte mlieko, cukor aj štipku soli. Cesto vlejte na pekáč vystlaný papierom na pečenie, na vrch pridajte čerešne a pečte v rúre vyhriatej na 175 °C cca 20-25 minút.
Pozri aj: Recept: Šťavnatá maková štrúdľa plná višní
Vynikajúci čerešňový ovocný dezert
Ingrediencie: banány, čerešne a višne, cukor, maslo, lieskové oriešky, šľahačková smotana
Postup prípravy: Ovocie umyte a zbavte kôstok, ocukrite a poduste na rozpustenom masle. Banány rozkrojte, polejte čerešňovo-višňovou zmesou, pridajte s cukrom vyšľahanú smotanu a posypte orieškami.
Nepečené pochúťky - lievance s višňami
Ingrediencie: 100 g polohrubej múky, 1 vajíčko, mix čerene a višne, 1 hrnček mlieka, cukor podľa chuti, 1 malá lyžička sódy bikarbóny
Postup prípravy: Zmiešajte vajíčko s múkou, mliekom a cukrom. Pridajte sódu bikarbónu a z cesta si pripravte na panvici lievance. Podávajte s čerstvým ovocím, prípadne si z neho pripravte omáčku – ovocie ocukrite, poduste na masle, posypte trochou cukru, pridajte lyžicu hladkej múky a šľahačkovú smotanu a premiešajte.
Pozri aj: Mrkvové šatôčky: Rozchytajú sa behom pár sekúnd!
Dusené mäso s višňovou omáčkou
Ingrediencie: bravčové alebo kuracie rezne, višne, smotana na varenie, hladká múka, soľ, korenie na steaky, olej, mango
Postup prípravy: Mäso osoľte a okoreňte, opečte na oleji (prípadne dajte zapiecť do rúry). Višňovú omáčku si pripravte z odkôstkovaných višní. Tie zalejte smotanou na varenie a nechajte chvíľku podusiť. Omáčku zahustite múkou, pokiaľ je na vás veľmi kyslá, ochuťte cukrom. Mäso podávajte preliate omáčkou a s grilovaným mangom.
Aktualizované na 07.06.2024
Aktualizovaný článok: 07.06.2024