Kde sa okúpať na strednom Slovensku? Máme pre vás niekoľko tipov!

Kde sa okúpať na strednom Slovensku

Kto si vie predstaviť leto bez poriadnej kúpačky? My teda určite nie. Máte radi umelé letné kúpaliská alebo kúpanie v prírodnej vode? Kúpalisko s langošovým stánkom a dobre vychladenou kofolou, jazero s večernými diskotékami alebo aquapark aspoň so štyrmi toboganmi a niekoľkými lákavými atrakciami – bez vody jednoducho leto neexistuje. 

Plavci aj neplavci, nafukovačkový vyhrievači, „opaľovači“ dievčat, po kolenoví odvážlivci, detičky i tetičky – všetci sa nemôžeme dočkať, kedy sa otvoria brány kúpalísk a teplota vody vo vodných nádržiach trošku stúpne. 

Slnko svieti, voda láka

Super dovolenka pri mori v parádnom hoteli so skvelými službami niekde v Karibiku alebo v Španielsku je snom mnohých z nás. Najmä toto leto, ktoré asi nevyjde úplne podľa našich predstáv. Ale čo, veď i na Slovensku máme veľa príjemných jazier s kultúrnym a športovým využitím, aquaparky plné zábavy a oddychu vsadené do nádherného prostredia a pekných miest, ktoré určite stoja za kvalitnú instagramovú fotku. 

Vezmite rodinky alebo priateľov k priehrade, strávte deň plný zábavy pri bazéne, doprajte si relax v termálnych vodách a popritom spoznajte okolité krásy a kultúrne pamiatky. Nechajte sa zlákať člnkovaním, vodnými bicyklami, trampolínami, užite si animačný program a vychutnajte si pravú letnú atmosféru. A kde toto všetko môžete nájsť? No predsa aj u nás doma, na Slovensku.

V tomto článku vám prinášame niekoľko tipov, kde sa okúpať na strednom Slovensku. Pripájame tiež ceny vstupeniek. Do kúpania!

Pozri aj: Kde sa okúpať na západnom Slovensku? Prinášame ti prehľad i s cenami

Tatralandia
instagram.com/tatralandia

Kde sa okúpať na strednom Slovensku?

1. Aquapark Tatralandia

Vedeli ste, že Tatralandia je jedným z najväčších areálov vodnej zábavy v Strednej Európe? Nachádza sa tu 14 bazénov s morskou, termálnou aj čírou vodou, 28 šmýkačiek a toboganov, tropický raj, reštaurácie, Wellness & Spa, tematické ubytovanie v Holiday Village Tatralandia a iné atrakcie. 

Jednoducho raj plný zábavy a dobrodružstva. Okrem toho aquapark ponúka celodenný program s animačným tímom, letné akcie, svet miniatúr Tatrapolis, ZOOkontakt s rôznymi zvieratami, Surf Waves, kde si môžete vyskúšať surfovanie na divokých vodách a Hurricane Factory – jediný veterný tunel na Slovensku s rýchlosťou vetra až 270 km/h. Dokonalé miesto pre celú rodinu s množstvom zážitkov, zábavy a liečivou vodou.

Cenník:

  • Aqua Ticket (celodenný vstup, bazény a tobogany) - dospelý 36 €, junior + senior + ZŤP + študent 30 €, dieťa 6 - 11,99 rokov 26 €
  • Sauna Ticket (celodenný vstup, sauna, bazény a tobogany) - dospelý 56 €, junior + senior + ZŤP + študent 50 €, dieťa 6 - 11,99 rokov 41 €
  • Dieťa do 6 rokov zdarma

Ceny vstupeniek závisia aj od toho, akým spôsobom (elektronicky, v samoobslužnom termináli v stredisku) a kedy si ich kúpite. Takisto môžete využiť rôzne zľavy a akcie.

Odporúčame: Neodolateľný hráškový humus iba z 5 ingrediencií - ten musíš vyskúšať!

Aquapark Meander Oravice
instagram.com/meanderoravice

2. Aquapark Meander Oravice

Príjemný aquapark sa nachádza v horskej osade Oravice na úpätí Západných Tatier, blízko slovensko-poľských hraníc a je určený pre všetkých milovníkov kúpania a relaxácie bez rozdielu veku. K zábave a odpočinku tu je k dispozícií deväť bazénov s rozlohou 1545 m2. Bazény sú v prevádzke po celý rok. Geotermálna voda si aj v najväčších mrazoch udržuje svoju teplotu 38 °C. 

Najväčšou atrakciou aquaparku je jednoznačne bazén so simuláciou morských vĺn a tobogan s dĺžkou 100 m. V relaxačnej časti parku sa nachádza fínska sauna a miestnosť pre masáže. Takisto si môžete pochutnať na výbornom občerstvení v bufetoch, stánkoch, kaviarni alebo v štýlovej reštaurácii s galériou vynikajúcich vín a svetovou kuchyňou.

Cenník (celodenný vstup): 

  • Deti do 10 rokov zdarma
  • Deti /Študent/Senior (nad 65 rokov) 19 €
  • Dospelý 20 €
  • Rodina 2+1 (dieťa do 16 r.)  49 €
  • Rodina 2+2 (dieťa do 16 r.)  59 €

Môžete si takisto zakúpiť 3-hodinové vstupy, vstupy po 18 hod. alebo využiť skupinové a iné zľavy. Viac informácií nájdete na oficiálnej stránke aquaparku i s možnosťou online nákupu.

Odporúčame: 10 sladkých maškŕt, z ktorých nepriberieš – ktoré zdravé sladkosti si zamiluješ?

Vodný park Bešeňová
instagram.com/besenova_vodny_park

3. Vodný park Bešeňová

V srdci Liptova a v objatí krásnej prírody sa nachádza termálny park Gino Paradise Bešeňová s celoročnou prevádzkou. Bešeňovská termálna voda priaznivo pôsobí na pohybové a dýchacie ústrojenstvo. Má takisto pozitívne účinky na psychiku človeka a pomáha pri liečbe urologických problémov. 

V aquaparku sa môžete do sýtosti vyblázniť a odpočinúť si v rekreačnom i relaxačnom bazéne a v obľúbenom bazéne s vlnami, na rôznych tobogánoch a šmykľavkách. Nezabudnite tiež vyskúšať vodnú sopku, raftovanie a zábavnú preliezačku Bublinu. Využiť môžete i skvelé wellness centrum, reštaurácie a ubytovanie priamo v areáli. 

Cenník:

  • Aqua Ticket: bazény, tobogany - celodenný vstup 36 €
  • Sauna Ticket: sauny, bazény a tobogany - celodenný vstup 56 €
  • Ticket Harmónia: 3 hod. saunový svet 33 €
  • Dieťa do 6 (nedovŕšených) rokov vstup zdarma

Vstupenky si môžete zakúpiť online alebo v samoobslužných termináloch priamo v stredisku so zvýhodnenými cenami.         

Odporúčame: Fantastické mrkvové žemličky so semienka – skvelé na raňajky aj letnú grilovačku

Aqualand Banská Bystrica
instagram.com/aqualand_banskabystrica

4. Aqualand Banská Bystrica

Priestranný areál s rozľahlými vodnými plochami na kúpanie, miestami na ležanie, s plaveckým, relaxačný, termálnym a detským bazénom, vodným zábavným parkom s vodnými trampolínami, skákadlami, prekážkami a aquazorbingom, wakeboardingovou dráhou, asfaltovým okruhom na korčuľovanie, detským zábavným parkom, s voleybalovým a futbalovým ihriskom, minigolfom a tiež aj stolným tenisom je ideálnym miestom pre rodiny, dospelých aj mladých ľudí. 

Aqualand sa nachádza priamo v centre Banskej Bystrice v oddychovej zóne pri prírodnom jazere s možnosťou kúpania, člnkovania, využívania vodných bicyklov, s novovybudovaným Wakeboardingovým parkom a aqua fun parkom s množstvom atrakcií. Samozrejme, v areáli sa nachádzajú stánky s občerstvením, grilovanými pochúťkami a wake coffee bar s výbornou kávou priamo na brehu jazera. 

Cenník (plážové kúpalisko - celodenný lístok)

  • Deti do 2 rokov 0,10 €
  • Deti do 5 rokov 3 €
  • Deti do 14 rokov 7 €
  • Dospelí 10 €
  • Dôchodcovia nad 62 rokov 6 €
  • ZŤP, nositelia Jánskeho plakety s trvalým bydliskom v BB 7 €
  • Študentské vstupy 8 €
  • Parkovné 5 €

Ceny rodinných balíkov, zľavnených vstupov po 16,00 a jednotlivých atrakcií nájdete na oficiálnej stránke Aqualandu alebo sa informujte priamo v areáli. 

Odporúčame: Čo je kardio a aké sú jeho výhody? Zopár minút denne a kilá pôjdu dole!

5. Počúvadlianske jazero

Jazero Počúvadlo ležiace pri rovnomennej obci v regióne Banská Štiavnica je umelo vybudovaný tzv. tajch, ktorý vyniká tichým a nádherným prostredím a je ideálnym miestom pre oddych. Jazero patrí medzi najnavštevovanejšie miesta blízkeho okolia. Rozprestiera sa na ploche dvanásť hektárov a je obľúbeným letným, ale aj zimným rekreačným strediskom rekreantov, chatárov, turistov, detských táborov a škôl v prírode. 

Môžete sa tu kúpať, člnkovať, jazdiť na vodných bicykloch  alebo v zime lyžovať v okolitých lyžiarskych strediskách. Počúvadlo je zároveň i východiskom pre najvyšší kopec Štiavnických vrchov Sitno. Počas leta tu prebiehajú rôzne kultúrne podujatia, koncerty a akcie. V okolí jazera môžete tiež využiť služby ubytovacích zariadení ako je napríklad chata Dorotka, penzión Anna alebo hotel Topky.

TIP: Okúpať sa a stráviť príjemný deň pri vode môžete i na týchto miestach:

  • kúpalisko Sunny v Martine, 
  • kúpalisko v Revúcej, 
  • letné kúpalisko Klenovec, 
  • Kúpalisko Kováčová,
  • Kúpele Turčianske Teplice,
  • Kúpalisko Laura Rajecké Teplice
  • letné termálne kúpalisko Sklené Teplice,
  • kúpanie na Liptovskej Mare, 
  • vodnej nádrži Krpáčovo, 
  • RIC Terchovec.

Článok aktualizovaný 20.6.2024

Aktualizovaný článok: 20.06.2024

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

7 komentárov

Elena Švachová

Elena Švachová

13.07.2020 22:22

Korona nám zmenila plány a asi je lepšie zostať na Slovensku,ved je také krásne a každý si môže vybrať.Aj my budeme dovolenkovať na Slovensku :-)

Vaše meno:

Lenka Jánošová

Lenka Jánošová

02.08.2020 18:46

Ja odporucam Stiavnicke tajchy ;)

Vaše meno:

Alica Mareková

Alica Mareková

04.08.2020 11:31

V Bešeňovej sme boli pred rokmi v zime, bolo to super.

Vaše meno:

Kristína Dická

Kristína Dická

28.02.2021 11:05

Super tipy, ani som nevedela, že stredné Slovensko je také bohaté na kúpaliská a iné vodné diela :-)

Vaše meno:

JAN KOMADA

JAN KOMADA

23.04.2021 14:26

Občas chodím do Bešeňová

Vaše meno:

Táňa Slahučková

Táňa Slahučková

10.10.2021 22:16

V Bešeňovej bolo super, ostatné odskúšané nemám.

Vaše meno:

Bibiana Bibovská

Bibiana Bibovská

15.08.2023 12:39

No.. my sme šli naposledy sem do Bjornsonka a odtiaľ sme sa šli kúpať napr do tatralandie.. bešeňovej a tak.. :)) super bolo:)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.