Chceš vedieť, ako v práci excelovať? Skús recepty na produktivitu

Hovorí sa, že láska ide cez žalúdok. To je možno pravda, no my vieme, že aj práca ide cez žalúdok! Ako je to možné? Existuje totiž spôsob, ako v práci excelovať pomocou zaradenia určitých jedál a potravín do jedálnička. Odteraz už si budete do práce na desiatu či obed baliť len jedlá určené na posilnenie vašej produktivity. Váš mozog bude rýchlejší, pohotovejší a vaše výkony efektívnejšie a lepšie. Jednoducho povedané – budete produktivita sama.

Batátovo-šošovicový šalát

Obed, ktorý si môžete narobiť aj niekoľko dní vopred do praktických zatváracích pohárikov, nikdy nesklame. Navyše šošovica a batáty sú ľahké a zároveň zasýtia, takže po nich nehrozí hrozná únava. Pripravte si batátovo-šošovicový šalát s čili a limetkovou zálievkou podľa @sweetpeasandsaffron. Z ingrediencií pripravíte 2 porcie.

Ingrediencie na zálievku:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice bieleho vínneho octu
  • 2 lyžičky limetkovej šťavy
  • štvrť lyžičky mletého čili
  • štvrť lyžičky soli
  • 2 lyžičky medu
  • 1 pretlačený strúčik cesnaku

Ingrediencie na šalát:

  • 0,5 kg sladkých zemiakov (batátov) na kocky
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 konzerva šošovice (zbavená nálevu a prepláchnutá) alebo 250 g uvarenej čerstvej šošovice
  • 1 menšia konzerva kukurice (zbavená nálevu a prepláchnutá)
  • 0,5 lyžičky mletého čili
  • 1 červenú papriku nakrájanú na tenké plátky

Postup prípravy:

  1. Všetky ingrediencie na zálievku jednoducho zmiešame a necháme postáť.
  2. Rúru si predohrejeme na 220 stupňov a dáme do nej batáty nakrájané na kocky a poriadne premiešané s olivovým olejom a čili. Poukladáme ich na plech s papierom na pečenie.
  3. Pečieme 10 minút, potom batáty obrátime a pečieme ešte 15 minút. Musia byť pekne hnedé a mäkké.
  4. Pripravíme si 2 zatváracie poháriky, na dno dáme lyžicu dresingu, polovicu šošovice, polovicu kukurice, polovicu batátov a na vrch polovicu papriky.
  5. Skladujeme v chladničke až 4 dni.

Zaujme ťa: Slnko na tanieri: Tieto 3 jednoduché letné recepty musíš vyskúšať!

Bezlepkové koláčiky z ovsených vločiek

Keď v práci príde chuť na sladké, siahnite po niečom domácom, napríklad po týchto bezlepkových koláčikoch z ovsených vločiek podľa @cottercrunch. Obsahujú samé superpotraviny, ktoré sú vhodné najmä pri podpore produktivity.

Ingrediencie:

  • 250 g bezlepkových ovsených vločiek (použiť môžete aj klasické)
  • 125 g bezlepkovej múky (alebo klasickej hladkej múky)
  • 200 g čučoriedok
  • 170 ml mandľového mlieka
  • 1 vajce
  • 125 g cukru (kokosového alebo trstinového)
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • štipka soli
  • 60 g jahôd alebo malín
  • 2 lyžice ľubovoľných semienok (voliteľné)

Postup prípravy:

  1. Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov.
  2. V jednej mise si zmiešame všetky ingrediencie.
  3. Na plech s papierom na pečenie začneme dávať zmes pomocou naberačky aspoň 3 cm od seba.
  4. Po naliatí zmesi na papier ju jemne pritlačíme rovnou stranou pohára.
  5. Pečieme približne 20 – 25 minút , resp. dovtedy, kým nebude spodok koláčikov upečený dozlatista. Po vytiahnutí servírujeme až po 15 minútach. Koláčiky môžeme aj zamraziť.

Snack z quinoy

Quinoa je vynikajúcou ingredienciou na pracovisko. Ide o zdravú a ľahkú alternatívu cestovín, ktorá vás zasýti na dlhú dobu, pričom neuberie energiu. Recept podľa @littlespicejar vás dostane jednoduchosťou a najmä chuťou. Ingrediencie vystačia na 2 zatváracie poháriky, v ktorých si môžete zdravé jedlo uchovať v chladničke niekoľko dní.

Ingrediencie na zálievku:

  • 125 ml olivového oleja
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice dijónskej horčice
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžička sušeného oregána
  • 3 strúčiky prelisovaného cesnaku
  • 1 lyžička soli
  • 0,5 lyžičky čierneho mletého korenia

Ostatné ingrediencie:

  • 0,5 konzervy cíceru (zbaveného nálevu a prepláchnutého)
  • 0,5 konzervy artičokov (zbavených nálevu a prepláchnutých)
  • 1 červená paprika upečená v rúre a nakrájaná
  • 250 g quinoy
  • 1 uhorka na kocky
  • 2 hrste čiernych kalamata olív na kolieska
  • 2 hrste červenej cibuľky nadrobno
  • 2 hrste sušených paradajok na malé kúsky
  • 200 g nadrobeného syra feta
  • 2 hrste baby špenátu
  • 1 hrsť nasekaných bazalkových listov

Postup prípravy:

  1. Ingrediencie na dresing si zmiešame v miske. Necháme bokom.
  2. Quinou si pripravíme podľa návodu na obale a upečieme si v rúre červenú papriku. Papriku pečieme na papieri na pečenie pri 180 stupňoch, kým začne mierne černať. Nie však úplne.
  3. Začneme s vrstvením ingrediencií do pohára nasledovne (dajte polovicu ingrediencií): najprv dresing, artičoky, paprika, cícer, uhorka, quinoa, olivy, sušené paradajky, feta, cibuľka, bazalka a špenát.
  4. Pred podávaním pohár poriadne pretrepeme. Nie však skôr, aby dresing nezničil čerstvosť ostatných ingrediencií.

Bude sa ti páčiť: Ako sa zbaviť ploštíc a štípancov od nich? Tieto triky pomôžu na 100 %!

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

4 komentárov

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

14.07.2019 05:28

Bezlepkové koláčiky z ovsených vločiek pripravujem podobným spôsobom, no i ostatné sú lákavé, vďaka za inšpiráciu a recepty!

Vaše meno:

Marianna Rajniaková

Marianna Rajniaková

14.07.2019 11:24

Koláčiky z ovsenných vločiek robievam, sú podobné a sú super.

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

14.07.2019 21:36

Rada som si prečítala

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

18.12.2019 20:59

Koláčiky z ovsených vločiek som skúšala sú chutné

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.