Chutný recept na tekvicový cheesecake

Skúšali ste si niekedy pripraviť koláč s príchuťou tekvice? Tento chutný tekvicový cheesecake so smotanovo-jogurtovou polevou je vhodnou alternatívou zdravého dezertu.

 

Jeho hlavnou ingredienciou je tekvica, ktorá je veľmi zdravá a univerzálna potravina. Najlepšou voľbou je tekvica hokkaido, a to vďaka svojej krémovej chuti. Náplň koláča bude tvoriť tvaroh a ricotta. Navyše, chuť koláčika si môžete obohatiť aj o trochu zázvoru.

 

Odporúčame prečítať: Bolesť hlavy: Osvedčené masážne cviky, ako sa jej rýchlo a účinne zbaviť

Chutný tekvicový cheesecake

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie:

 

  • 200 gramov sušienok (maslové/cereálne sušienky, prípadne sušienky s príchuťou zázvoru)
  • 50 gramov pekanových orechov
  • štipku zázvoru
  • 110 gramov masla
  • 120 gramov krémového syru (Ricotta/Mascarpone alebo iný mäkký syr)
  • 450 gramov odtučneného tvarohu
  • 1 stredne veľká tekvica hokkaido (cca 500 gramov)
  • 3 vajíčka
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 75 gramov trstinového cukru
  • štipka škorice
  • 60 ml smotany na šľahanie
  • 150 gramov gréckeho jogurtu

 

Odporúčame prečítať: Recepty pre štíhlu líniu: 3 rýchle, nepečené a zdravé dezerty z kokosu

Chutný tekvicový cheesecake

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:

 

Korpus:

 

Do predom vyhriatej rúry dáme pekanové orechy a pečieme ich 5 minút. V mixéri rozmixujeme sušienky spolu s pečenými orechmi. Do zmesi primiešame štipku očisteného a nastrúhaného zázvoru a taktiež rozpustené maslo. Vzniknutú hmotu natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Korpus dáme zapiecť do rúry na 160 °C a pečieme 10 minút.

 

Krém:

 

Tekvicu rozkrojíme, očistíme od semienok, dáme do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme po dobu 30 minút. Keď tekvica zmäkne, vydlabeme z nej dužinu a rozmixujeme ju na pyré. V mise rozmiešame krémový syr, odtučnený tvaroh, vajcia, vanilkový extrakt, škoricu a trstinový cukor. Mixujeme na nižších otáčkach čo najkratšie a na záver primiešame tekvicové pyré. Krém nalejeme na korpus a pečieme vo vyhriatej rúre na 160 °C po dobu 45 minút až 1 hodinku. Cheesecake je upečený, keď sú jeho okraje pevné a stred sa mierne ,,trasie". Koláčik necháme vychladnúť a následne dáme na 2-3 hodinky odstáť do chladničky.

 

Tip:

 

Na koláčik si môžete vytvoriť aj jemnú smotanovo-jogurtovú polevu. Stačí zmiešať jogurt, smotanu a zmes nechať odležať hodinku v chladničke. Polevu natrieme na cheesecake, ktorý ešte môžeme na záver dozdobiť pečenými pekanovými alebo vlašskými orechmi. Na záver dáme ešte na chvíľu cheesecake do chladničky.

 

Odporúčame prečítať: Domáce recepty: 2 spôsoby ako si vyrobiť domácu raw čokoládu

Chutný tekvicový cheesecake

Zdroj: Shutterstock®

Pri výrobe tekvicového cheesecaku sa môžete inšpirovať priloženým videom.

 Želáme vám dobrú chuť!

Zdroj foto:

shutterstock.com

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

4 komentárov

Soňa Krátka

Soňa Krátka

31.03.2016 06:56

zaujimave, asi vyskusam

Vaše meno:

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

02.04.2016 08:24

tekvicu máme radi a tento koláčik z nej môže byť naozaj dobrý

Vaše meno:

Erika Špacírová

Erika Špacírová

06.04.2016 11:35

recepty z tekvice mám rada, vyskúšam :)

Vaše meno:

Mária Zámečníková

Mária Zámečníková

21.07.2016 11:12

Super recept :)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.