Dokonalé jedlo pre návštevu: Vyskúšaj chutné zapekané nachos!

Rýchlovka, ktorá nikdy nikoho neomrzí, a to hovoríme o vašej návšteve či rodine.

 

Skvelé zapekané nachos si naozaj obľúbite!

 

Sú hotové doslova za niekoľko minút a chutia božsky. Samozrejme, že takýto typ večere neodporúčame každý deň, no ako osvieženie vášho tradičného jedálnička si zapekané nachos určite zamilujete.

 

Pozri aj: Krásna Slovenka očarila Austrálčanov kuchárskym umením

 

Ingrediencie

Na jeden menší plech potrebujeme:

 

  • 1 balíček chipsov nachos
  • 250 g hovädzieho mletého mäsa
  • 2-3 lyžice mexického korenia (napríklad na tacos, burritos alebo fajitas – dostanete pri mexickom tovare v obchodoch)
  • 1 veľkú paradajku bez zrniečok
  • 1 malú červenú cibuľku
  • 5-10 jalapeno papričiek v slanom náleve
  • 150 g syra chedar
  • 1 kelímok kyslej smotany

 

Ako príloha resp. dip: Salsa, guacamole, syrová omáčka

nachos s mäsom

Zdroj: Shutterstock®

Postup

  1. Rozkúrte si trúbu aspoň na 200 stupňov Celzia.
  2. Najprv si pripravíme mäso, ktoré opečieme na oleji do hneda. Nemusíme soliť ani koreniť. Keď je mäso hnedé, pridajte k nemu mexické korenie a poriadne premiešajte. Mäso odstavte zo sporáku.
  3. Na plech si vysypte chipsy nachos, paradajku bez zrniečok nakrájajte na drobno a rozsypte po celej ploche chipsov.
  4. Pridajte cibuľku nakrájanú na drobno aj papričky jalapeno, ktoré môťete nakrájať na väčšie kusy a nemusíte. Podľa vašej chuti. Takisto oboje rozložíme po chipsoch.
  5. Na koniec si nastrúhame chedar a rozprestrieme po celej ploche. Ak sa vám zdá syra málo, pokojne pridajte, nachos sú najlepšie, keď sú celé pokryté syrom.
  6. Plech vložíme do trúby a zapekáme asi 5 minút, kým sa syr neroztopí a okraje chipsov nezačnú hnednúť.
  7. Vyberieme a podávame priamo na plechu. Na vrch do stredu dáme dve lyžice kyslej smotany a pokojne aj zvolený dip. Odtrhávajte si, namáčajte a papajte!

 

Zaujme ťa: Vytiahni zvonové nohavice zo skrine! Sedemdesiate roky hlásia návrat!

 

Dúfame, že vám budú nachos chutiť. Tip na vylepšenie, spravte si domácu salsu a guacamole. Uvidíte, že na kupované sa nechytajú a vy budete v siedmom nebi!

 

Dobrú chuť!

 

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

13 komentárov

Anna Bútorová

Anna Bútorová

18.12.2017 06:53

mňam, chutný rýchlovka

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

18.12.2017 08:07

že by trošku Mexika?

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

18.12.2017 09:03

Vyskúšame, vďaka za recept!

Vaše meno:

Soňa Kelemenová

Soňa Kelemenová

18.12.2017 11:34

milujem domáce guacamole....

Vaše meno:

Milka Damašková

Milka Damašková

18.12.2017 14:04

Hmmm, to musí byť výborné :)

Vaše meno:

janko komada

janko komada

18.12.2017 20:52

zaujímavý recept

Vaše meno:

Vlasta Tóthová

Vlasta Tóthová

18.12.2017 21:04

Nachos veľmi nemusím, ale skúsila by som tento recept ochutnať

Vaše meno:

Marta Bujdošová

Marta Bujdošová

20.12.2017 14:58

musim vyskusat, mojej dcere to bude urcite chutit

Vaše meno:

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

20.12.2017 18:50

dobrý nápad na rýchle trocha pikantné občerstvenie

Vaše meno:

Marika Michálková

Marika Michálková

21.12.2017 16:26

vyzerá to dobre

Vaše meno:

Jana Uhrová

Jana Uhrová

24.12.2017 15:07

ako stvorené pri večernom pozeraní telky :)

Vaše meno:

Peter Gavlas

Peter Gavlas

27.12.2017 02:52

Super, rád vyskúšam.

Vaše meno:

monika potheova

monika potheova

27.12.2017 11:59

vyzera chutne

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.