Rýchlovka, ktorá nikdy nikoho neomrzí, a to hovoríme o vašej návšteve či rodine.
Skvelé zapekané nachos si naozaj obľúbite!
Sú hotové doslova za niekoľko minút a chutia božsky. Samozrejme, že takýto typ večere neodporúčame každý deň, no ako osvieženie vášho tradičného jedálnička si zapekané nachos určite zamilujete.
Pozri aj: Krásna Slovenka očarila Austrálčanov kuchárskym umením
Ingrediencie
Na jeden menší plech potrebujeme:
- 1 balíček chipsov nachos
- 250 g hovädzieho mletého mäsa
- 2-3 lyžice mexického korenia (napríklad na tacos, burritos alebo fajitas – dostanete pri mexickom tovare v obchodoch)
- 1 veľkú paradajku bez zrniečok
- 1 malú červenú cibuľku
- 5-10 jalapeno papričiek v slanom náleve
- 150 g syra chedar
- 1 kelímok kyslej smotany
Ako príloha resp. dip: Salsa, guacamole, syrová omáčka
Postup
- Rozkúrte si trúbu aspoň na 200 stupňov Celzia.
- Najprv si pripravíme mäso, ktoré opečieme na oleji do hneda. Nemusíme soliť ani koreniť. Keď je mäso hnedé, pridajte k nemu mexické korenie a poriadne premiešajte. Mäso odstavte zo sporáku.
- Na plech si vysypte chipsy nachos, paradajku bez zrniečok nakrájajte na drobno a rozsypte po celej ploche chipsov.
- Pridajte cibuľku nakrájanú na drobno aj papričky jalapeno, ktoré môťete nakrájať na väčšie kusy a nemusíte. Podľa vašej chuti. Takisto oboje rozložíme po chipsoch.
- Na koniec si nastrúhame chedar a rozprestrieme po celej ploche. Ak sa vám zdá syra málo, pokojne pridajte, nachos sú najlepšie, keď sú celé pokryté syrom.
- Plech vložíme do trúby a zapekáme asi 5 minút, kým sa syr neroztopí a okraje chipsov nezačnú hnednúť.
- Vyberieme a podávame priamo na plechu. Na vrch do stredu dáme dve lyžice kyslej smotany a pokojne aj zvolený dip. Odtrhávajte si, namáčajte a papajte!
Zaujme ťa: Vytiahni zvonové nohavice zo skrine! Sedemdesiate roky hlásia návrat!
Dúfame, že vám budú nachos chutiť. Tip na vylepšenie, spravte si domácu salsu a guacamole. Uvidíte, že na kupované sa nechytajú a vy budete v siedmom nebi!
Dobrú chuť!