Kysnuté škoricové mašle: Voňavé pečivo ako od babičky, ktorému sa nedá odolať!

Kysnuté škoricové mašle recept

Je len málo jedál, ktoré dokážu zahriať tak, ako najlepšie kysnuté koláče od babky. Ak teda máte chuť na niečo sladké, jemné a voňavé (presne ako od babičky), kysnuté škoricové mašle sú perfektnou voľbou. Klasické škoricové slimáky už, pravdepodobne, poznáte, tak prečo to nepovýšiť na trochu iný level. Tento jesenný recept je ideálny na rodinné raňajky, sladký dezert k popoludňajšej káve alebo ako maškrta k víkendovému posedeniu ... a Netflixu. Pripravte sa, že vám rozvonia celú kuchyňu!

Toto vyskúšajte: Hľadáte dokonalý a rýchly sladký recept? Hruškové lístkové koláčiky si zamilujete!

Recept na kysnuté škoricové mašle

Ingrediencie:

  • 20 g čerstvého droždia
  • 100 g trstinového cukru
  • 500 g hladkej špaldovej múky
  • 250 ml sójového mlieka
  • 80 ml slnečnicového oleja
  • Štipka soli

Náplň:

  • 100 g (vegan) masla
  • 100 g cukru
  • 1 čl skorice

Na potretie:

  • 1 čl datlového sirupu
  • 3 čl vody

Inšpirujte sa: Kysnuté pečené buchty ako od babičky: S lakvárom, orechami i čokoládou

Kysnuté škoricové mašle
Redakcia - KAMzaKRASOU.sk / Annamária B.

Postup:

  • Do misy si rozdrobíme droždie, zmiešame s lyžičkou cukru, múky a 50 ml vlažného mlieka. Misu prikryjeme a necháme ho 10 minút odpočinúť, kvások zhustne.
  • Pridáme k nemu zvyšok cukru, múky, mlieka, olej a štipku soli. Cesto miesime ručne alebo robotom, kým sa nevytvorí elastická a jemná štruktúra. Necháme aspoň 1 hodinu kysnúť na teplom a tmavom mieste pod utierkou.
  • Medzitým si môžeme pripraviť náplň. Maslo dáme na chvíľu do mikrovlnky, aby zmäklo. Nemôže byť úplne tekuté. Všetky suroviny následne zmiešame.
  • Po vykysnutí cesto premiestnime na dosku a rozdelíme na 2 polovice.
  • Každú polovicu rozdelíme na 12 rovnakých častí, z ktorých vyvaľkáme menší kruh. Natrieme náplňou a vytvoríme mašľu. Podrobnejší návod nájdete vo videu.
  • Hotové mašličky potom poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, pričom medzi nimi nechávame dostatok miesta, aby mali priestor na kysnutie. Potrieme datľovým sirupom zmiešaným s vodou a pečieme 30-35 minút pri 180 °C.
  • Na záver môžeme pocukrovať a podávame.

Bude vás zaujímať: Recept: Slivkové ružičky z lístkového cesta podľa Kvety Horváthovej

Tipy a triky na dokonalé mašličky

Dajte cestu čas - Neponáhľajte sa s kysnutím. Čím dlhšie necháte cesto kysnúť, tým nadýchanejšie a jemnejšie bude.

Variácie náplne - Ak máte radi experimentovanie, môžete do škoricovej náplne pridať vanilku alebo kardamón, čo dodá mašličkám ďalšiu vrstvu vône a chuti.

Vegánska verzia - Tento recept je ideálny pre tých, ktorí preferujú rastlinnú stravu. Stačí len použiť vegánske maslo a mlieko. Ak nie ste vegán, môžete ich nahradiť klasickými produktmi.

Chrumkavý povrch - Ak máte radi mašličky s mierne chrumkavým povrchom, skúste ich po potretí sirupom posypať jemným kryštálovým cukrom, ktorý počas pečenia skaramelizuje a vytvorí chrumkavú kôrku.

Cukrová poleva alebo čokoládová glazúra - Ak chcete mašličky ozvláštniť, môžete ich po upečení poliať cukrovou polevou (z práškového cukru a vody alebo citrónovej šťavy) alebo čokoládovou glazúrou.

Zdroj úvodnej fotky: Redakcia - KAMzaKRASOU.sk / Annamária B.


Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!
0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE