Lahodné kávové eklérky z odpaľovaného cesta

 

Najlepší relax je sadnúť si s kamoškou na kávu, vychutnávať vynikajúce koláčiky z odpaľovaného cesta, smiať sa a vyliať si dušu.

 

Lebo biela čokoláda a krémové plnka to je to pravé, čo nás vždy uteší.

 

Príprava: 40 minút

Pečenie: 22 minút

Na cesto (cca 16 kúskov) potrebujete:

  • 65 ml mlieka
  • 65 ml vody
  • 60 g masla
  • 65 g hladkej múky
  • štipku soli
  • 2 vajcia

Na plnku:

  • 2 tabuľky bielej čokolády
  • 1 kvalitné espresso (asi 20 až 25 ml)
  • 1 téglik termizovaného tvarohu
  • pár kvapiek vanilkového extraktu

Poleva:

  • 1/2 tabuľky bielej čokolády
  • trošku masla
  • kávové zrnká a instantná káva na ozdobu

 

Odporúčame prečítať: Fit dobrota: to sú avokádovo – tvarohové guľky

Lahodné kávové eklérky z odpaľovaného cesta

Zdroj: Shutterstock®

Postup:

Mlieko, vodu, maslo a štipku soli spolu zohrejeme a maslo necháme rozpustiť. Potom zložíme z ohňa a vsypeme naraz múku. Rozmiešame, vrátime späť na oheň a aspoň minútu miešame, až, kým nevznikne lesklé cesto, ktoré sa pekne odlepuje od dna aj od stien. Preložíme do misy a necháme aspoň 5 minút chladnúť. Potom po jednom zašľaháme vajcia, až vznikne lepkavé hustejšie cesto. Preložíme ho do cukrárskeho vrecka s väčšou špičkou a na plech s papierom na pečenie nastriekame širšie pásiky dlhé asi 8 cm. Pečieme pri 180 °C asi 20 až 22 minút. Vyberieme, preložíme z plechu na mriežku a necháme vychladnúť.

 

Na krém rozpustíme bielu čokoládu (pozor, nie pri príliš vysokej teplote, aby sa nezhrčkavela), vymiešame s espressom a potom opatrne spojíme s tvarohom a vanilkovým extraktom. Krém dáme do zdobiaceho vrecka s tenšou špičkou, prepichneme jednotlivé eklérky a naplníme krémom.

 

Navrch potrieme eklérky rozpustenou bielou čokoládou s maslom, posypeme kávou a dozdobíme celými kávovými zrnkami. 

 

Recept pripravila a odfotila: Jana Štrbková

Ďalšie recepty, ktoré milujem nájdete na mojom blogu www.medovemotuzy.sk

www.medovemotuzy.sk

Zdroj: Shutterstock®

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

8 komentárov

Milka Damašková

Milka Damašková

13.05.2017 00:48

Kávové dobrotky ma vždy dostanú :) Určite aj tieto ..

Vaše meno:

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

13.05.2017 07:35

vyzerajú lákavo...mňám :-)

Vaše meno:

Lucia Valková

Lucia Valková

13.05.2017 10:41

To by sa mi teraz hodilo ku kávičke..

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

13.05.2017 14:07

rada pečiem, zvládnem skoro všetko, ale odpaľované cesto je moja "Achillova päta"

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

13.05.2017 14:58

moja mama piekla z odpaľovaného cesta veľmi dobré venčeky, ale bohužiaľ nestihla som sa to od nej naučiť

Vaše meno:

Libuše Šumná

Libuše Šumná

13.05.2017 16:38

taky je odpalované těsto moje slabina, vždycky to zvrznu

Vaše meno:

Soňa Kelemenová

Soňa Kelemenová

13.05.2017 19:56

Mam rada jednoduchsie recepty, odpalovane cesto nerada robim......ani sa mi nikdy nepodarilo....nieco robim asi zle

Vaše meno:

Natália Homolová

Natália Homolová

15.05.2017 19:16

Odpalovane cesto troska narocnejsie ,ale vyzeraju vyborne mnam ,kava a kolacik ktomu to je naj ♡

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.