Ak patríte k milovníčkam tohto talianskeho národného jedla, zabudnite na špagety s kečupom a strúhaným syrom. Namiesto toho si pripravte chutnejšie verzie špagiet, ktoré môžete naozaj kombinovať s kadečím.
V mnohých prípadoch stačí uvariť špagety al dente a už len premiešať na panvici s tým, čo obľubujete, trebárs aj s morskými plodmi, mušľami, či slávkami. Potom jemne dochutiť soľou, citrónom, či bylinkami a obed/večera je do 15 minút pripravená. Existujú dokonca aj ich sladké verzie, v úplne jednoduchej podobe – špagety s maslom a cukrom. My vám ale dnes ponúkame recepty na známe aj menej známe prípravy týchto tenkých cestovín. Ich prípravu zvládne aj začiatočníčka, ktorá sa so sporákom ešte len zoznamuje.
Odporúčame tiež: Ryby na jedálničku
Špagety s prošutom (Spaghetti con prosciutto)
Ingrediencie:
- špagety,
- prošuto,
- cesnak,
- čerstvá petržlenová vňať,
- bazalka,
- olivový olej,
- syr (ideálne parmezán).
Postup: Špagety uvarte v osolenej vode. Medzitým si na oleji opražte cesnak nakrájaný na plátky, pridajte prošuto, ochuťte bylinkami a všetko zmiešajte s uvarenými špagetami. Podávajte so strúhaným syrom.
Odporúčame tiež: Ako strihmi podporiť štíhly pás?
Špagety Bolognese
Ingrediencie:
- mleté hovädzie mäso,
- paradajky,
- cibuľa,
- cesnak,
- olivový olej,
- oregano,
- špagety,
- červené víno,
- vývar,
- soľ,
- mleté čierne korenie,
- mletá sladká paprika,
- parmezán.
Postup: Na oleji opražte nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte cesnak, mäso, chvíľu popražte a tak pridajte nakrájané paradajky. Ochuťte soľou, korením, aj oreganom, podlejte cca 2 dcl vývaru, prilejte červené víno, prikryte a duste do mäkka. Podávajte so špagetami, so strúhaným syrom.
Odporúčame tiež:
Erotogénne zóny vzdušných znamení - BLÍŽENCI, VÁHY, VODNÁR
Špagety s hubami
Odporúčame prečítať: Chudnite s ananásom
Ingrediencie:
- špagety,
- zmes čerstvých húb,
- olivový olej,
- cesnak,
- biele víno,
- maslo,
- syr s modrou plesňou,
- smotana na šľahanie,
- soľ,
- čierne korenie.
Postup: Na masle opečte cesnak a huby. Ochuťte soľou, korením, primiešajte trochu smotany. Uvarené špagety dajte do zapekacej misy, premiešajte s hubovo cesnakovou zmesou, pridajte kúsky syra, podlejte vínom a pokvapkajte olivovým olejom. Pečte pri teplote 150°C cca 10 minút.
Špagety Carbonara
Ingrediencie:
- špagety,
- slanina,
- strúhaný syr,
- smotana na šľahanie,
- cesnak,
- maslo,
- vajcia,
- bazalka,
- soľ.
Postup: Špagety uvarte podľa návodu. Na masle opečte cesnak, pridajte slaninu. Časť strúhaného syra zmiešajte so žltkom a smotanou na šľahanie. Slaninu zmiešajte so špagetami, prilejte smotanovú zmes, ochuťte soľou a odstavte z plynu. Ozdobte bazalkou a zvyšným syrom.
Odporúčame prečítať: Riziko salmonelózy - ako sa mu vyvarovať?
Špagety so špargľou
Ingrediencie:
- špagety,
- špargľa,
- medvedí cesnak,
- olivový olej,
- strúhaný syr.
Postup: Špagety uvarte podľa návodu. Špargľu pripravte na pare do mäkka. Medvedí cesnak zľahka opečte na olivovom oleji, pridajte špagety aj špargľu a premiešajte. Ochuťte soľou, korením a strúhaným syrom.
Odporúčame tiež: Ako si líčením zvýrazniť modré oči
www.thinkstockphotos.com