Poznáte nejaké triky použiteľné v kuchyni? Na internete ich nájdete veľké množstvo, ale komu sa nechce hľadať, tak sme tu pre vás.
Inšpirujte sa niektorými z nich a možno si uľahčíte život alebo prídete na niečo, čo ste doteraz nevedeli.
Tajné kuchynské triky už pre vás viac nebudú záhadou. Pár sme si pre vás pripravili. Chcete vedieť, aké sú to? Dočítate sa nižšie v článku.
Neprehliadni: Vykrajovacie formičky nemusia len vykrajovať. Toto ťa prekvapí!
Triky s vajíčkami
Chcete zistiť či je vajíčko čerstvé aj bez toho, aby ste ho rozbili? Vložte ho do sklenenej nádoby s vodou. Čerstvé vajíčko bude ležať na dne. O niečo staršie, ale stále dobré vajíčko, sa bude svojím koncom dvíhať dohora. Bohužiaľ pokazené vajíčko bude plávať na hladine. Skúšali ste to už?
Máme pre vás ešte jeden dobrý tip. Ak potrebujete naraz uvariť veľké množstvo vajíčok, môžete využiť tento trik. Dáte ich do rúry a necháte ich tam pri 160 stupňovej teplote 15 minút.
Citrón
Poznáte nejaké triky s citrónom? My máme pre vás dva. Chcete dostať z citróna viac šťavy? Pred vytlačením citróna ho chvíľu povaľkajte po doske na krájanie. Takto z neho dostanete oveľa viac šťavy.
Tento trik možno poznáte, ale je dobré ho spomenúť. Ak z pečenej alebo grilovanej ryby chcete získať čo najviac chuti, pečte ju položenú na pár plátkoch citróna. Samozrejme, citrón dokáže pohltiť pach ryby, čo je ďalšie plus.
Zaujme ťa: Vykrajovacie formičky nemusia len vykrajovať. Toto ťa prekvapí!
Ako čistiť zázvor?
Zázvor je nepravidelného tvaru a jeho očistenie trvá dlhší čas. Obrovské množstvo ľudí šúpe zázvor klasicky nožom. Rýchlejšie vám to však pôjde s obyčajnou lyžicou. Skúste to!
Odporúčame: Stihneš ich aj na Štedrý deň: Super recept na rumové guľky
Tvrdá zmrzlina
Zmrzlina je našou obľúbenou pochúťkou. Máme však pre vás jeden trik, aby nebola po vybratí z mrazničky ako kameň. Nádobku so zmrzlinou dajte do plastového vrecúška a vložte do mrazničky. Po vybratí nebude taká zmrazená a bude sa lepšie naberať.
Šúpanie cesnaku
Každý máme už svoj spôsob na šúpanie cesnaku. Ak nie ste spokojné s tým svojím, skúste náš spôsob! Cesnak ľahšie ošúpte tak, že strúčiky vložíte do sklenenej nádoby, uzavriete a dobre potrasiete. Šupky samé zlezú dole a vy vyberiete krásne ošúpané strúčiky cesnaku.
Pozri aj: Čítanie kníh: 7 výhod, ktoré táto aktivita prináša!