Osem znakov, že máte štýl: Zistite, či sa naozaj vyznáte v móde!

módny štýl

Móda je neustále sa meniaci svet, v ktorom byť "in" si vyžaduje nielen sledovanie najnovších trendov, ale aj schopnosť porozumieť tomu, čo vám pristane a v čom sa cítite skvele. Nie vždy ide o to, mať plnú skriňu luxusných značiek, alebo nosiť najnovšie výstrelky z módnych prehliadok. Skutočný štýl je o prejavení vašej osobnosti a o tom, ako viete jednotlivé kúsky oblečenia správne skombinovať, aby ste sa cítili sebavedomo a pohodlne. Ako teda viete, že máte štýl? Tu je osem znakov, ktoré vám to prezradia.

Prečítajte si: Victoria’s Secret sa vrátila s veľkým treskom! Čo sa zmenilo?

1. Cítite sa pohodlne vo svojom oblečení

Prvý znak, že máte štýl, je pohodlie. Keď sa cítite vo svojom outfite dobre, je to okamžite vidieť. Pohodlie však neznamená len fyzický komfort, ale aj emocionálne pohodlie. Ak sa v oblečení cítite sebavedomo a v súlade so svojím vnútrom, váš štýl žiari. Nezáleží na tom, či máte na sebe formálne šaty, alebo ležérny outfit – kľúčové je, že vám to sadne nielen po estetickej, ale aj pocitovej stránke.

2. Viete, čo vám pristane a čo nie

Skutočne štýloví ľudia poznajú svoje telo a vedia, čo im najviac pristane. Chápu svoje silné stránky a vedia, ako ich zvýrazniť. Napríklad vedia, aké strihy šiat, alebo dĺžky nohavíc im najlepšie sedia a zároveň sú si vedomí, ktorým kúskom sa radšej vyhnúť. Toto vedomie umožňuje vyberať oblečenie tak, aby ste vždy vyzerali skvelo a zároveň zdôraznili svoju prirodzenú krásu.

3. Dávate si záležať na detailoch

Móda je v detailoch. Ak venujete pozornosť maličkostiam, ako je správny výber doplnkov, dokonalé zladenie farieb, alebo dokonca starostlivosť o svoje oblečenie, ukazuje to, že máte vkus a štýl. Doplnky ako hodinky, šperky, šály, alebo opasky môžu zmeniť celý váš outfit a dodať mu originálny vzhľad. Ak sa vám podarí tieto detaily správne skombinovať, váš outfit bude pôsobiť premyslene a elegantne.

Odporúčame: Otužovanie namiesto maródovania: Ako na to? Krok za krokom k lepšej imunite

trendy a štýl
Depositphotos

4. Nie ste závislá na módnych trendoch

Štýlový človek sa neriadi slepo najnovšími módnymi trendmi, ale skôr sa sústredí na to, čo mu vyhovuje a čo odráža jeho osobnosť. Je dôležité byť otvorený novinkám, no rovnako dôležité je vedieť, kedy módne trendy jednoducho nie sú pre vás. Móda sa mení sezónu po sezóne, no skutočný štýl je nadčasový. To, že nemáte najnovšie kúsky z kolekcie, neznamená, že nemáte vkus – práve naopak, dokazujete tým, že viete, čo vám pristane bez ohľadu na to, čo diktuje módny svet.

5. Oblečenie odráža vašu osobnosť

Vaše oblečenie by malo byť odrazom toho, kto ste. Ak si dokážete obliecť to, čo vystihuje vašu povahu a náladu, viete, že máte štýl. Ľudia s dobrým módnym vkusom vedia, že oblečenie je istým spôsobom vyjadrenie samého seba. Môže to byť elegantný, minimalistický štýl, alebo naopak hravý a farebný – dôležité je, aby vás autenticky vystihoval a aby ste sa v ňom cítili ako vo svojej koži.

6. Myslíte na rovnováhu

Skombinovať jednotlivé kúsky oblečenia tak, aby vytvorili vyvážený celok, je znakom dobre vyvinutého módneho vkusu. Ide o správny pomer medzi základnými kúskami a odvážnejšími prvkami, medzi klasickým a trendovým. Rovnováha je dôležitá aj v strihoch a materiáloch – kombinácia formálneho a ležérneho, jemného a výrazného, luxusného a jednoduchého, je kľúčom k harmonickému outfitu, ktorý nielen dobre vyzerá, ale aj funguje.

Neprehliadnite: Skutočná láska prichádza trikrát za život: Prečo tá tretia mení naše vnútro?

7. Viete investovať do kvalitných kúskov

Nie všetci štýloví ľudia musia mať plnú skriňu oblečenia. Niekedy stačí zopár kvalitných základných kúskov, ktoré sú nadčasové a dajú sa kombinovať na rôzne spôsoby. Štýloví ľudia vedia, že je lepšie investovať do kvality než do kvantity. Kvalitné materiály a spracovanie nielen, že vyzerajú lepšie, ale vydržia aj dlhšie, čo je nielen praktické, ale aj ekologické.

8. Sebavedomie je váš najlepší doplnok

Bez ohľadu na to, čo máte na sebe, váš postoj je to, čo vás robí štýlovým. Sebavedomie je neoddeliteľnou súčasťou každého dobrého outfitu. Ak sa cítite pohodlne vo svojej koži a veríte tomu, čo máte na sebe, vaše okolie to okamžite vníma. Ľudia so štýlom vždy nosia oblečenie s istotou a eleganciou a to je to, čo z nich robí skutočne módnych lídrov.

Prečítajte si aj: Kyselina fytová – čo to je a aké má účinky na naše zdravie a krásu?

Mať štýl, nie je len o sledovaní najnovších trendov, ale o schopnosti prejaviť svoju osobnosť prostredníctvom oblečenia, o pozornosti k detailom a o pocite pohodlia vo vlastnej koži. Skutočný štýl je kombináciou sebadôvery, rovnováhy a znalosti vlastného tela a vkusu. Ak sa nájdete vo viacerých z týchto ôsmich znakov, gratulujeme – máte skutočný štýl!

Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!
0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE