Príprava chutného kokteilu nezaberie viac než pár minút. Spojenie obľúbeného ovocia a mlieka vytvorí krémovú konzistenciu, ktorá ulahodí vašim chuťovým bunkám.
Ak ste doteraz kokteil neskúšali, môžete sa inšpirovať receptom z knihy Kuchárka pre alergikov. V ňom autorka použila bobuľové ovocie, ktoré práve v týchto mesiacoch nájdete čerstvé na trhoch alebo v záhradách.
Recept (1 - 2 porcie):
- 170 g zmesi červeného bobuľového ovocia
- 240 ml kyslejšieho bieleho jogurtu
- 120 ml mlieka
- 2 kocky ľadu
- 1 lyžica medu
Recenziu na knihu si môžete prečítať tu: Kuchárka pre alergikov (recenzia)
Príprava:
Všetky ingrediencie dajte do mixéra a miešajte, kým kokteil nie je dokonale hladký. Hustejší šejk dosiahnete tak, že pred mixovaním pridáte kocky ľadu. Kokteil rozlejte do pohárov a ozdobte. Hneď podávajte.
Dobrú chuť!
Zdroj foto: www.luci.sk