Rýchly a sladký jesenný recept: Jogurtový chrbát s hroznom

Prvé mrazy a poprašok snehu sú ideálnym dôvodom pre zabalenie sa do teplej hrubej deky. Čo tak si k tomu urobiť horúci čaj či kakao a chutný koláč? 

 

A tak sa Miška rozhodla piecť. Začína sa to ako pekný príbeh, no tí, ktorí ma poznajú vedia, že nemám rada hodiny a hodiny strávené pri hrncoch, mixéroch a miskách. Práve pre mňa v Dr. Oetker vymysleli recept, ktorý som (priznávam, že s pomocou mojej sestry) zvládla za pár minút. Jogurtový chrbát s hroznom sme servírovali so sladkým ovocím a dokonca sme celý proces stihli ešte aj nafotiť a natočiť. A prezradím vám jedno tajomstvo: doslova sa po ňom „zaprášilo"! :)

 

Odporúčame: Vianočné pečenie vo veľkom štýle s bohatou nádielkou od Dr. Oetker

hroznový koláč

Zdroj: Shutterstock®

Budeme potrebovať:

Na cesto:

  • 125 g masla (zmäknuté alebo margarín)
  • 200 g práškového cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • štipka soli
  • 3 ks vajce
  • 150 g jogurt biely
  • 200 g múka hladká
  • 2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
  • 200 g hrozna

 

Na potretie a ozdobenie:

  • 130 g jogurt biely
  • 100 g práškového cukru
  • 1 KL Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr.Oetker
  • 500 g hrozno
  • ovocie (physalis, figy, čučoriedky, maliny)
  • 1 bielok
  • 1 zarovnaná PL cukru

 

Cukrárske pomôcky:

  • forma na srnčí chrbát (30 x 11 cm)
  • elektrický ručný šľahač

 

Bude sa ti páčiť: Zaváranie a želírovanie aj v zimnom období? Áno, všetko je možné!

ovocný koláč

Zdroj: Shutterstock®

Postup nájdete aj v našom videorecepte

Na prípravu cesta vyšľaháme v mise maslo alebo margarín s cukrom, vanilínovým cukrom a soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne po jednom zašľaháme vajcia. Pridáme jogurt, múku zmiešanú s kypriacim práškom a na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Polovicu cesta nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie. Na povrch nanesieme očistené hrozno, zakryjeme zvyškom cesta a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 45 minút v elektrickej rúre pri 180°C, teplovzdušnej pri 160°C.

 

Upečený korpus necháme vychladnúť.

 

Na povrch korpusu nanesieme jogurt zmiešaný s práškovým cukrom a extraktom. Ovocie potrieme pomocou pierka bielkom, posypeme cukrom a necháme zaschnúť. Potom ním chrbát dozdobíme.

 

Pozri aj: Harmonická chuť hrušky a levandule ukrytá v pudingu od Dr.Oetker

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

5 komentárov

Katarína Konečná

Katarína Konečná

01.12.2017 20:21

vyzerá to zaujímavo, vyskúšam , ale hrozno nahradím broskyňami, lebo hrozno mám radšej samotné

Vaše meno:

Marianna Rajniaková

Marianna Rajniaková

02.12.2017 07:20

s tým jogurtom môže chutiť dobre, tiež mám rada na zimu takéto koláčiky..

Vaše meno:

Vlasta Tóthová

Vlasta Tóthová

18.12.2017 21:14

Vyzerá dobre, ale nie je to asi recept pre mňa

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

22.12.2017 13:46

Určite vyskúšam

Vaše meno:

Vlasta Mäsiarová

Vlasta Mäsiarová

21.06.2018 16:22

Hroznový koláč som piekla len 1x, mala som strašne veľa hrozna. Nejako nám nechutil.

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.