Recept na chutné mini pizze – pochutnajú si vegetariáni aj mäsožrúti!

Milovníkov pizze asi nemusíme hľadať dlho. Toto typické talianske jedlo má fanúšikov dozaista po celom svete. Tento pokrm má síce určitý charakteristický tvar aj postup prípravy, ktoré sa v podstate nemenia, no jeho obrovskou výhodou je jeho chuťová variabilita. Jednoducho povedané, na okrúhle cesto si môžete dať spomedzi potravín prakticky čokoľvek. Povolená je zelenina, rôzne druhy mäsa či syrov a pokojne i nejaké to ovocie. Zabudnúť nemôžeme ešte na to, že voliť si môžeme medzi pizzou s tenkým alebo naopak hrubým cestom, či dokonca plnenými okrajmi.

Síce stále hovoríme len o pizzi, jej chuť však môže byť vždy o čosi iná a jedinečná. Každý si jednoducho môže vyskladať pizzu podľa svojich predstáv, pričom fantázii sa medze nekladú. Dnes vám i my prinášame recept na pizzu, aj keď nie takú úplne klasickú. Pripravili sme si totiž pre vás recept na mini pizzové koláčiky, ktoré sú ľahké na prípravu a skvelo sa hodia ako občerstvenie na oslavy, párty, pre návštevy alebo aj k večernému filmu. Patríte medzi milovníkov pizze aj vy? Tak v tom prípade sa neváhajte pustiť do pečenia!

Ochutnaj aj: Pikantné slaninové tyčinky z lístkového cesta – vhodné na každú príležitosť

recept na mini pizze

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Budeme potrebovať:

  • 250 g hladkej múky
  • 200 ml vody
  • 1 PL olivového oleja
  • 10 g droždia
  • štipku soli
  • paradajkový pretlak
  • syr
  • pizza korenie
  • strúčik cesnaku
  • oblohu podľa chuti: šunka, kukurica, paradajky, bazalka
pizzový koláč

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Postup prípravy:

  • Z múky, vody, oleja, soli a kvásku z droždia si vypracujeme cesto, ktoré následne necháme poriadne nakysnúť.
  • Vykysnuté cesto opatrne rozvaľkáme a rozkrájame na rovnaké časti. Ich veľkosť závisí od toho, aké veľké chcete mini pizze mať. Ak zvolíte menší priemer, z jedného cesta upečiete pokojne aj 16 kúskov. Z každej časti cesta následne vytvarujeme okrúhly pizzový koláčik. Jednotivé mini pizze môžete prípadne z cesta i povykrajovať, napríklad pomocou šálky so širším priemerom.
  • Jednotlivé mini pizze následne poukladáme na plech a ich okraje natrieme olivovým olejom s trochou roztlačeného cesnaku. 
  • Vrch cesta potrieme pretlakom (ten je možné dochutiť cukrom, bylinkami či pizza korením).
  • Následne už na vrch pokladáme obľúbené ingrediencie. My sme polovicu koláčikov pripravili so šunkou a kukuricou a druhú polovicu s paradajkami a bazalkou. 
  • Mini pizzové koláče nakoniec posypeme nastrúhaným syrom a dáme piecť do zlatista pri teplote 180 °C až 190 °C.
  • Po miernom ochladnutí ihneď podávame. Dobrú chuť!

Vyskúšaj aj: Jednoduché a rýchle broskyňové taštičky z lístkového cesta

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

8 komentárov

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

06.09.2019 05:54

Pochutia si naozaj všetci; tiež radi pripravujeme.

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

06.09.2019 23:45

Pizzu robievam,lebo ju tak isto všetci ľúbime,ale takéto šikovné kolieska som ešte neskúšala.Určite vyskúšam a prekvapím rodinu.

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

07.09.2019 14:32

pizzu máme radi a vyskúšam aj tento recept

Vaše meno:

Milka Damašková

Milka Damašková

29.09.2019 04:53

Mňááám, ale ste mi narobili chute :))

Vaše meno:

Táňa Slahučková

Táňa Slahučková

01.10.2019 23:56

Robievame niečo podobné. Zalizuje sa celá rodina.

Vaše meno:

Marika Michálková

Marika Michálková

05.10.2019 18:55

Vyzerajú dobre.

Vaše meno:

Imrich Majoroš

Imrich Majoroš

06.12.2019 18:35

Toto ja mooooožem, veru :-))

Vaše meno:

Lenka Šluchová

Lenka Šluchová

30.01.2020 16:51

Super recept - je to vhodné aj ako slaná maškrta pre návštevu

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.