Hneď ako vystúpi ortuť na teplomere, neosvieži nič tak dobre ako pohár vychladenej limonády. Pripravte si ju s vlastnoručne vyrobeným sirupom a bude Vám chutiť ešte viac. Pripomeňte si detské časy, kedy nám sirupy varili naše staré mamy z ovocia z vlastných záhrad.
S cukrom na sirup od Dr. Oetker si ich teraz zvládnete hravo vyrobiť aj Vy sami. A to po celý rok!
Spracovať sa dá takmer všetko
Urodilo sa Vám veľa ovocia a Vy neviete čo s ním? Domáce džemy a marmelády nemusia byť jediným riešením. Prekvapte svojich najbližších osviežujúcou limonádou z jahôd alebo čiernych ríbezlí. Spracovať sa však dá nielen ovocie, ale aj bylinky či kvety. Ak sa nebojíte experimentovať, vyskúšajte sirup z kvetov bazy, lipy alebo agátu. Za srdce Vás chytia aj kombinácie s bylinkami ako sú aromatická mäta či medovka. Milovníci orientálnych chutí si prídu na svoje so štipkou škorice, šafranu alebo s obľúbeným zázvorom. Lahodný sirup si môžete pripraviť kedykoľvek počas roka, či už sa chcete schladiť limonádou počas letných mesiacov alebo naopak zohriať teplým nápojom v zimnom období.
Odporúčame prečítať: Zbystrite pozornosť. Prichádza Bystrinka mätová
Hustá konzistencia – výrazná chuť
S cukrom na sirup od Dr. Oetker zvládne výrobu domácich sirupov aj úplný začiatočník. Praktické balenie 500 g obsahuje kompletnú receptúru, ku ktorej je potrebné pridať iba ovocie, kvety alebo bylinky. Takto pripravené sirupy majú hustú konzistenciu, no napriek tomu sú krásne tekuté.
Cukor na sirup obsahuje prírodné enzýmy, cukor a kyselinu citrónovú. Enzýmy zamedzujú tvorbe zhlukov a hustnutiu, preto Vám sirup ostane krásne tekutý a hladký. Nie je potrebné ho už sterilizovať.
Tip na darček: Doma vyrobený sirup môžete podarovať svojim najbližším. Stačí, ak hrdlo fľaše previažete ozdobnou stuhou alebo na ňu nalepíte etiketu s venovaním.
Odporúčaná maloobchodná cena Cukor na sirup Dr. Oetker (500 g): 1,19 – 1,25 €
Jahodový sirup s mätou
Náročnosť: 1 bábovka
Doba prípravy: asi 40 minút
Vystačí na: 700 ml sirupu
Prísady:
- 500 g očistených a roztlačených jahôd
- 100 ml vody
- hrsť mätových lístkov
- 1 balíček Cukru na sirup Dr. Oetker
Príprava:
- Na prípravu sirupu jahody vložíme do hrnca a zalejeme vodou. Pridáme lístky mäty. Privedieme do varu a za stáleho miešania asi 5 minút povaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme cukor na sirup a uložíme na noc do chladničky.
- Na druhý deň zmes prepasírujeme cez sitko alebo gázu. Sirup privedieme do varu a 5 minút povaríme. Odoberieme prípadnú penu a horúci sirup nalejeme do sterilných a vyhriatych fliaš. Fľaše uzavrieme dôkladne viečkami a asi na 20 minút ich položíme naležato.
Odporúčame: Naštartujte svoj deň s ovsenými kašami Goji, Açaí a Rakytník