Taká mrkvová či tuniakova nátierka sú považované za najlepšie a najčastejšie pripravované nátierky. Určite k tým najlepším môžeme pridať aj vajíčkovú či oškvarkovú nátierku. Niet sa čomu čudovať, keďže nátierky sú jednoduché na prípravu a hlavne vám ich príprava nezaberie polku dňa. A to platí aj o tejto, ktorú si pre vás pripravili na portály cvicte.sk.
Zväčša si ich pripravujeme na výnimočné udalosti, ako je rodinná oslava, ohlásená návšteva, Silvester a pod. Ale skvelé sú aj na raňajky či na večeru. Dokonca si na nich môžete pochutnať aj počas dopoludnia. A tento recept sa obzvlášť hodí v tejto dobe home officu a karantény, kedy všetci poctivo sedia doma.
Skúšali ste niekedy do nátierky pridať tvaroh? Ak nie, tak odporúčame, pretože tvaroh dodá každej nátierke nový rozmer a vy vďaka tomu objavíte nové chute, ktorým sa nedá odolať. A čo je ešte lepšie? Akúkoľvek nátierku, a teda aj túto sardinkovú s tvarohom, hravo pripravíte v priebehu 5 minút, preto aj keď vás „prepadne“ návšteva, tak ju budete mať čím pohostiť.
Odporúčame vyskúšať: Recept na jablkové lievance: Vieš si predstaviť chutnejšie raňajky?!
Na nátierku budete potrebovať:
- 200 g sardiniek v olivovom oleji
- 250 g tvarohu
- 2 hrste rukoly
- 1 cibuľa
- štipka červenej papriky
- štipka soli
- šťava z citróna
Príprava tejto nátierky je veľmi jednoduchá. Ako prvé si očistíme cibuľu a nakrájame ju nadrobno. V miske si zmiešame tvaroh, sardinky a nakrájanú cibuľu. Následne si nakrájame rukolu a pridáme do pripravenej zmesi. Tú jemne osolíme, pridáme štipku červenej papriky a pokvapkáme šťavou z citróna. Všetko spolu premiešame, kým sa všetky ingrediencie nespoja. Podávame na chlebíku, bruschette a pod.
Výživové hodnoty/1 porcia: 756 kJ/180 kcal, 8 g tukov, 23 g bielkovín, 4 g sacharidov
Viac chutných receptov tiež nájdete v kuchárke – ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2. A navyše teraz s kódom „KZK10“ získate pri jej kúpe 10 % zľavu!