Sendvič je obľúbené jedlo v rýchlych občerstveniach po celom svete. Dva plátky chleba medzi ktorými je ukrytá lahodná náplň si zamilovali už v 18. storočí. Anglický šľachtic John Montague zo Sandwicha bol vášnivým hráčom kariet. Aby sa mohol nerušene venovať svojmu koníčku, objednal si vždy tenké plátky hovädzieho mäsa medzi dvoma krajcami chleba. Tak vzniklo svetoznáme jedlo, ktoré si môžete pripraviť aj podľa tohto receptu.
Ingrediencie (4 sendviče):
- 100 g Moravskej morčacej šunky Mecom
- 50 g syra mozzarella
- 6 plátkov toastového chleba
- 2 polievkové lyžice petržlenového pesta
- hlávkový šalát
- paradajka
- hrsť rukoly
Odporúčame prečítať: Recept: Syrovo-šunkové guľky
Odporúčame prečítať: Recept: Šunkové slimáky
Príprava:
Štyri plátky toastového chleba opečieme na panvici. Spodnú vrstvu toastu potrieme petržlenovým pestom, pridáme syr mozzarella, plátky šunky, lístky rukoly a navrch položíme neopečený toast.
Ten potrieme opäť petržlenovým pestom, pridáme syr mozzarella, plátky šunky, hlávkový šalát a nakrájanú paradajku. Poslednú vrstvu sendviču bude tvoriť opečený toastový chlieb. Potom toast prekrojíme na dva trojuholníky a môžeme podávať.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Recept: Vianočná hríbová polievka
Odporúčame prečítať: Recept: Cibuľový koláč so šunkou
Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová