Recept: Šunkový sendvič s petržlenovým pestom

Sendvič je obľúbené jedlo v rýchlych občerstveniach po celom svete. Dva plátky chleba medzi ktorými je ukrytá lahodná náplň si zamilovali už v 18. storočí. Anglický šľachtic John Montague zo Sandwicha bol vášnivým hráčom kariet. Aby sa mohol nerušene venovať svojmu koníčku, objednal si vždy tenké plátky hovädzieho mäsa medzi dvoma krajcami chleba. Tak vzniklo svetoznáme jedlo, ktoré si môžete pripraviť aj podľa tohto receptu.

 

 Ingrediencie (4 sendviče):

 

  • 100 g Moravskej morčacej šunky Mecom
  • 50 g syra mozzarella
  • 6 plátkov toastového chleba
  • 2 polievkové lyžice petržlenového pesta
  • hlávkový šalát
  • paradajka
  • hrsť rukoly

 

Odporúčame prečítať: Recept: Syrovo-šunkové guľky

 

Šunkový sendvič s petržlenovým pestom

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Recept: Šunkové slimáky

 

Šunkový sendvič s petržlenovým pestom

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

Štyri plátky toastového chleba opečieme na panvici. Spodnú vrstvu toastu potrieme petržlenovým pestom, pridáme syr mozzarella, plátky šunky, lístky rukoly a navrch položíme neopečený toast.

 

Ten potrieme opäť petržlenovým pestom, pridáme syr mozzarella, plátky šunky, hlávkový šalát a nakrájanú paradajku. Poslednú vrstvu sendviču bude tvoriť opečený toastový chlieb. Potom toast prekrojíme na dva trojuholníky a môžeme podávať

 

Dobrú chuť!

 

Odporúčame prečítať: Recept: Vianočná hríbová polievka

 

Šunkový sendvič s petržlenovým pestom

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Recept: Cibuľový koláč so šunkou

 

Šunkový sendvič s petržlenovým pestom

Zdroj: Shutterstock®

Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

7 komentárov

Soňa Krátka

Soňa Krátka

29.01.2017 08:11

zdravé, chutné a aj na oko - lákavé

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

30.01.2017 11:10

Namiesto toastového chleba by som navrhla nejaký celozrnný.

Vaše meno:

Iveta Moravčíková

Iveta Moravčíková

30.01.2017 14:28

cibulu až tak nemusím

Vaše meno:

tofica

tofica

30.01.2017 16:56

joooj , Vy vždy robíte také chute.. A potom ,že nejedz furt ..!! Urobím si ,ale až zajtra, lebo dnes už len ovocíčko a dosť !!!

Vaše meno:

Mária F.

Mária F.

01.02.2017 06:02

Zbožňujem sendviče, aj tento vyzerá neodolateľne....

Vaše meno:

Adriana Galandova

Adriana Galandova

01.02.2017 15:23

vyborne ste mi narobili chute skusim spraviť mame radi toasty :)

Vaše meno:

Mia Lock

Mia Lock

08.02.2017 00:56

Noo.. a už môžem ísť rovno do chladničky :)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.