Ako si vyrobiť domáci tvaroh? Vyskúšaj tiež 3 recepty na skvelé dezerty

Lahodné koláče, ktorých príprava je ľahká a chuť dokonalá. Milujeme ich všetci. A obzvlášť tie tvarohové, ktoré sú vláčne a lahodné zároveň. Ak ste aj vy milovníčkami takýchto zákuskov, tak si ich poďte spolu s nami pripraviť. Stačí si len vybrať recept, pri ktorom sa vám začnú zbiehať slinky. 

Predtým, než sa rozhodnete pre nejaký konkrétny zákusok, tak si vyrobte domáci tvaroh, vďaka ktorému budú mať vaše zákusky oveľa lepšiu chuť! 

Ako na domáci tvaroh?

Z 2 litrov mlieka pripravíte asi 300 g domáceho tvarohu.

Postup prípravy

Mlieko zohrejeme na 70°C. Potom ho necháme 2 dni stáť pri izbovej teplote, aby skyslo. Opäť mlieko zohrejeme na 70°C, precedíme a necháme ešte pár hodín stáť. Hotový tvaroh nám vydrží v chladničke 2 až 3 dni. Čo si z neho vyrobiť? Skúste tieto tri recepty na lahodné koláče.

Prečítajte si: Rýchle recepty z kuraťa: Tri skvelé jedlá expresne na tanieri!

hroznovy_kolac

Zdroj: Shutterstock®

Tvarohový koláč s hroznom

Čas prípravy 30 minút, čas pečenia 40 minút

Potrebujeme

  • 200 g polohrubej múky
  • 4 vajíčka
  • 1 lyžičku škrobu
  • 200 g práškového cukru
  • 300 g tvarohu
  • 200 g hrozna
  • 1 lyžičku mletej škorice
  • 1 lyžičku nastrúhanej citrónovej kôry
  • 1 prášok do pečiva

Postup prípravy

V miske vyšľaháme vajíčka s cukrom. Postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva, škrobom, škoricou a citrónovou kôrou. Pridáme tvaroh a vyšľaháme hladké cesto. Potom primiešame hrozno. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a pečieme zhruba 40 minút na 180°C.

cucoriedkove_muffiny

Zdroj: Shutterstock®

Tvarohové muffiny s pistáciami

Čas prípravy 30 minút, čas pečenia 20 minút

Potrebujeme

  • 150 g hladkej múky
  • 150 g špaldovej múky
  • 150 g trstinového cukru
  • 100 g masla
  • 200 g tvarohu
  • 100 ml smotany
  • hrnček nasekaných pistácií
  • hrnček mrazených čučoriedok
  • 2 lyžičky prášku do pečiva

Postup prípravy

V miske vyšľaháme vajíčko s cukrom. Tvaroh rozmixujeme so smotanou a pridáme do misky s vajíčkom. Postupne zapracujeme múku, prášok do pečiva a rozpustené maslo. Nakoniec do cesta primiešame pistácie a čučoriedky. Pripravíme si formu na muffiny a napĺňame zhruba do polovice formy. Pečieme 20 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.

Vyskúšaj: Recept na čerešňovú bublaninu s tvarohom – lepšia ako od babičky?!

tvarohovy_pohar

Zdroj: Shutterstock®

Tvarohový pohár s ovocím

Potrebujeme

  • 500 g tvarohu
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 2 vrecúška vanilkového cukru
  • 1 PL medu
  • 2 PL vaječného likéru
  • jahody
  • maliny
  • štipku mletej škorice

Postup prípravy

V jednej miske si vyšľaháme smotanu s jedným vrecúškom vanilkového cukru a v druhej vyšľaháme tvaroh s druhým vrecúškom vanilkového cukru a medom. Nakoniec do krému vmiešame vaječný likér a spojíme so zmesou z prvej misky. Ovocie nakrájame, posypeme škoricou a na miernom ohni povaríme zhruba 5 minút. Necháme vychladnúť. Potom do pripravených pohárov rozdelíme ovocie, navrstvíme krém a ešte raz zopakujeme. Vrch pohára posypeme orieškami alebo škoricou a necháme pár hodín odležať v chladničke.

Odporúčame: RECEPT: Úžasný malinový zákusok so želatínou – niečo pre milovníkov malín!

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

8 komentárov

Mária Maxianová

Mária Maxianová

10.11.2019 15:41

rada a často pečiem s tvarohom, máme ho radi, v kombinácii s ovocím je neodolateľný

Vaše meno:

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

10.11.2019 18:52

tvarohové mufinky určite vyskúšam pretože tvarohové koláče robím rada ... máme ich veľmi radi

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

11.11.2019 10:42

Tvaroh mám rada ,ale som pesimista z výroby domáceho tvarohu z mlieka v tetrapakovom balení.

Vaše meno:

Martina Varhaníková

Martina Varhaníková

12.11.2019 12:03

Mňam tie mafiny sú dobrá inšpirácia..vyskúšam....vďaka. Kedysi som si robila tvaroch, ale do prihriateho mlieka sme dávali trocha octu a tak sa to zrazilo a syrovátku využili na tvár.

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

16.11.2019 19:26

práve dnes som robila tvarohový zákusok

Vaše meno:

Žofia Mažáriová

Žofia Mažáriová

18.11.2019 18:45

Tvaroh mi vždy chutil z obchodu viac ako domáci, načo sa s ním trápiť

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

02.12.2019 19:14

tvaroh máme radi

Vaše meno:

Alžbeta Stanková

Alžbeta Stanková

04.12.2019 11:55

domáci tvaroh by bol dobrý z domáceho mlieka- nie z mlieka z obchodu

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.