Lahodné koláče, ktorých príprava je ľahká a chuť dokonalá. Milujeme ich všetci. A obzvlášť tie tvarohové, ktoré sú vláčne a lahodné zároveň. Ak ste aj vy milovníčkami takýchto zákuskov, tak si ich poďte spolu s nami pripraviť. Stačí si len vybrať recept, pri ktorom sa vám začnú zbiehať slinky.
Predtým, než sa rozhodnete pre nejaký konkrétny zákusok, tak si vyrobte domáci tvaroh, vďaka ktorému budú mať vaše zákusky oveľa lepšiu chuť!
Ako na domáci tvaroh?
Z 2 litrov mlieka pripravíte asi 300 g domáceho tvarohu.
Postup prípravy
Mlieko zohrejeme na 70°C. Potom ho necháme 2 dni stáť pri izbovej teplote, aby skyslo. Opäť mlieko zohrejeme na 70°C, precedíme a necháme ešte pár hodín stáť. Hotový tvaroh nám vydrží v chladničke 2 až 3 dni. Čo si z neho vyrobiť? Skúste tieto tri recepty na lahodné koláče.
Prečítajte si: Rýchle recepty z kuraťa: Tri skvelé jedlá expresne na tanieri!
Tvarohový koláč s hroznom
Čas prípravy 30 minút, čas pečenia 40 minút
Potrebujeme
- 200 g polohrubej múky
- 4 vajíčka
- 1 lyžičku škrobu
- 200 g práškového cukru
- 300 g tvarohu
- 200 g hrozna
- 1 lyžičku mletej škorice
- 1 lyžičku nastrúhanej citrónovej kôry
- 1 prášok do pečiva
Postup prípravy
V miske vyšľaháme vajíčka s cukrom. Postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva, škrobom, škoricou a citrónovou kôrou. Pridáme tvaroh a vyšľaháme hladké cesto. Potom primiešame hrozno. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a pečieme zhruba 40 minút na 180°C.
Tvarohové muffiny s pistáciami
Čas prípravy 30 minút, čas pečenia 20 minút
Potrebujeme
- 150 g hladkej múky
- 150 g špaldovej múky
- 150 g trstinového cukru
- 100 g masla
- 200 g tvarohu
- 100 ml smotany
- hrnček nasekaných pistácií
- hrnček mrazených čučoriedok
- 2 lyžičky prášku do pečiva
Postup prípravy
V miske vyšľaháme vajíčko s cukrom. Tvaroh rozmixujeme so smotanou a pridáme do misky s vajíčkom. Postupne zapracujeme múku, prášok do pečiva a rozpustené maslo. Nakoniec do cesta primiešame pistácie a čučoriedky. Pripravíme si formu na muffiny a napĺňame zhruba do polovice formy. Pečieme 20 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.
Vyskúšaj: Recept na čerešňovú bublaninu s tvarohom – lepšia ako od babičky?!
Tvarohový pohár s ovocím
Potrebujeme
- 500 g tvarohu
- 150 ml smotany na šľahanie
- 2 vrecúška vanilkového cukru
- 1 PL medu
- 2 PL vaječného likéru
- jahody
- maliny
- štipku mletej škorice
Postup prípravy
V jednej miske si vyšľaháme smotanu s jedným vrecúškom vanilkového cukru a v druhej vyšľaháme tvaroh s druhým vrecúškom vanilkového cukru a medom. Nakoniec do krému vmiešame vaječný likér a spojíme so zmesou z prvej misky. Ovocie nakrájame, posypeme škoricou a na miernom ohni povaríme zhruba 5 minút. Necháme vychladnúť. Potom do pripravených pohárov rozdelíme ovocie, navrstvíme krém a ešte raz zopakujeme. Vrch pohára posypeme orieškami alebo škoricou a necháme pár hodín odležať v chladničke.
Odporúčame: RECEPT: Úžasný malinový zákusok so želatínou – niečo pre milovníkov malín!