Ak hľadáte druh mäsa jednoduchý na prípravu, potom je kuracie azda tým najvhodnejším adeptom. Je ľahké, rýchlo pripravené a dá sa z neho vykúzliť naozaj veľa. Kuracie mäso môžete zohnať v každom obchode, ale aj na lokálnych farmách či trhoch, čo hovorí aj o jeho ľahkej dostupnosti. A napokon, predsa skvele chutí, takže má všetky plusy, ktoré potrebuje. My sme pre vás hľadali recepty z kuraťa, ktoré pripravíte jednoducho a rýchlo a budú pre vašu hladnú rodinu na tanieroch expresne rýchlo.
Recepty z Instagramu
A prečo vlastne jesť kuracie mäso? Je zdravým zdrojom bielkovín a má nízky obsah tuku. Dobre pôsobí na ľudské srdce a je výborným zdrojom selénu a fosforu. A kam inam ísť hľadať inšpiráciu na kuracie jedlá ak nie na sociálne siete? Tento raz sme zakotvili u rôznych foodblogerov, ktorí majú konto a krásne fotografie jedál na Instagrame. Ako teda títo odborníci na kuchynské umenie poňali prípravu kuraťa expresne rýchlo, chutne a jednoducho?
Vyskúšaj aj: RECEPT: Pikantné slaninové tyčinky z lístkového cesta – vhodné na každú príležitosť
Galéria:
Kuracie soté podľa @natashaskitchen
Ingrediencie na soté:
- 1/2 kila vykostených kuracích stehien na malé kúsky
- 1/2 cukety na malé kúsky
- 1 malá brokolica na ružičky
- 1 väčšia mrkva na kocky
- 200 g šampiónov na plátky
- 1/2 červenej papriky na malé kúsky
- 4 prelisované strúčiky cesnaku
- 1 lyžička nastrúhaného zázvoru
- 1/2 cibule nadrobno
- 100 g kešu orieškov
- olivový olej, maslo
Ingrediencie na omáčku:
- 250 ml slepačieho alebo kuracieho vývaru
- 125 ml vody
- 125 ml sójovej omáčky
- 2 lyžice medu
- 1 lyžica kukuričného škrobu
Postup prípravy:
- Zmiešajte si všetky ingrediencie na omáčku v jednej veľkej mise. Poriadne premiešajte, aby sa rozpustil škrob.
- Vo veľkej wok panvici si rozohrejte lyžicu olivového oleja a opražte na ňom sprudka kuracie kúsky. Keď ozlatnú, dajte ich z panvice von.
- Na panvicu si dajte ešte lyžicu olivového oleja a lyžicu masla, nechajte roztopiť a pridajte nakrájanú zeleninu. Keď je zeleninka ešte chrumkavá, pridajte späť mäso a zázvor s cesnakom. Miešajte a opekajte ešte minútu.
- Teraz do panvice pridajte kešu oriešky a omáčku. Dobre premiešajte a nechajte ešte bublať, kým omáčka nezhustne.
- Pred podávaním môžete pridať sezamové semienka a zelenú časť jarnej cibuľky ako ozdobu.