Recept na čerešňovú bublaninu s tvarohom – lepšia ako od babičky?!

Príprava tých najlepších bublanín bola kedysi výsostnou záležitosťou našich babičiek. Tie ich vedeli pripraviť s toľkou láskou, že ich chuť bola famózna. Samozrejme, nie je všetko len o láske, aj keď láska ide cez žalúdok. Ale aj o ingredienciách a správnom postupe, ktorý zvolíte. Preto dnes bublaninu dokáže upiecť aj začínajúca gazdinka.

My sme tentokrát klasický recept na čerešňovú bublaninu trošku ozvláštnili a pridali sme do nej tvaroh. Áno, čítate správne – tvaroh, ktorý dodal bublanine inú znamenitú chuť, ktorú ocení hádam každý. Tak pripravujte ingrediencie, zapnite rúru a poďte piecť spolu s nami!

Čerešňová bublanina

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Na bublaninu budete potrebovať:

  • 1 tvaroh (hrudkovitý)
  • 2 vajcia
  • 200 g práškového cukru
  • 1 dcl oleja
  • 1,5 dcl mlieka
  • 250 g polohrubej múky
  • ½ prášku do pečiva
  • štipku sódy bikarbóny
recept na čerešňovú bublaninu

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Príprava bublaniny vám nezaberie viac ako 20 minút. Stačí si len vziať misku, mixér a pripraviť potrebné ingrediencie. V prvom rade si teda vymiešame vajíčka (neoddeľujeme ich) s cukrom, olejom a mliekom. Následne pridáme múku, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Všetko poriadne vymiešame.

Medzitým si pripravíme plech, ktorý vymastíme a vysypeme múkou. Na plech vylejeme pripravené cesto, ktoré posypeme tvarohom. Na vrch poukladáme umyté, očistené a odkôstkované čerešne, poprípade ovocie podľa vlastnej chuti. Čerešne jemne vtlačíme do cesta a dáme piecť.

Pečieme pri teplote 180 °C po dobu 30 minút. Bublaninu necháme vychladnúť a podávame so šľahačkou, zmrzlinou alebo len posypanú práškovým cukrom.

Máte aj vy svoj obľúbený recept, ktorý si pripravujete celé leto? Poprípade poznáte iný recept na bublaninu, ktorý je niečím výnimočný a ktorý by sme mali vyskúšať? Dajte nám vedieť dole v komentári!

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

5 komentárov

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

19.07.2019 06:19

Rýchla, jednoduchá a chutná i vo variantách s iným ovocím.

Vaše meno:

Marianna Rajniaková

Marianna Rajniaková

19.07.2019 11:48

stará, dobrá klasika

Vaše meno:

Iveta Moravčíková

Iveta Moravčíková

19.07.2019 20:49

len škoda,že čerešne už prakticky, len konpot, ale to navadí

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

24.07.2019 20:07

vyzera dobre ovocný

Vaše meno:

Alexandra Semanová

Alexandra Semanová

29.07.2019 13:28

Rýchly a jednoduchý recept. Určite ho vyskúšam.

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.