Jahody používam skôr do jogurtových plniek a krémov, koláčov bez pečenia a tento recept ma zaujal aj tým, že sa jahody pečú, ale hlavne ma zaujal puding z kokosového mlieka.
Puding dokážem jesť kedykoľvek a je to niečo, čo mi dokáže vyvolať pocity domova, našej kuchyne a pohár plný ešte teplého pudingu :) Recept som si našla na internete a ako to už mám vo zvyku, poupravovala som ho do tejto podoby. Mám rada výzvy a už len to, že autorka spomenula na začiatku, že sama neverila výsledku ma nútilo vyskúšať, či sa mi to podarí. A podarilo, koláč chutil každému :)
Príprava je veľmi jednoduchá, ja som z pôvodného receptu vynechala 100 g špaldovej múky a pridala som viac mandlí. Ak použijete bezlepkové ovsené vločky je tento zákusok vhodný aj pre celiatikov.
Odporúčame prečítať: Recept: Marhuľové galettes
Budete potrebovať (do kruhovej formy):
- 200 g ovsených vločiek
- 100 g mandlí (orechy)
- 70 g trstinového cukru
- 1 čl vanilkového extraktu
- 100 ml slnečnicového oleja
Na plnku:
- 400 ml kokosového krému (mlieka)
- 2 ks vanilkového pudingového prášku
- 70 g trstinového cukru
- 300 g čerstvých jahôd
Odporúčame prečítať: Recept na kváskové ovocné koláče
Postup:
- Ovsené vločky a mandle rozmixujte spolu s cukrom, pridajte vanilkový extrakt a olej. Vypracujte cesto, ktoré vtlačte do okrúhlej formy, ktorú ste predtým vymazali kokosovým tukom. Cesto vtlačte tak, aby vám vznikli okraje.
- Kokosový krém prešľahajte s cukrom a dvomi práškami pudingu. Zmes prelejte na korpus a husto poukladajte rozpolenými jahodami.
- Pečte pri teplote 170°C asi 45 minút.
- Koláč nechajte úplne vychladiť, pudingová náplň stuhne a dá sa dobre krájať.
Viac receptov nájdete na: www.jarkapecie.sk