Recept na Jahodový koláč s kokosovým pudingom

Jahody používam skôr do jogurtových  plniek a krémov, koláčov bez pečenia a tento recept ma zaujal aj tým, že sa jahody pečú, ale hlavne ma zaujal puding z kokosového mlieka.


Puding dokážem jesť kedykoľvek a je to niečo, čo  mi dokáže vyvolať pocity domova, našej kuchyne a pohár plný ešte teplého pudingu  :)  Recept som si našla na internete a ako to už mám vo zvyku, poupravovala som ho do tejto podoby. Mám rada výzvy a už len to, že autorka spomenula na začiatku, že sama neverila výsledku ma nútilo vyskúšať, či sa mi to podarí. A podarilo, koláč chutil každému  :)


Príprava je veľmi jednoduchá, ja som z pôvodného receptu vynechala 100 g špaldovej múky a pridala som viac mandlí. Ak použijete bezlepkové ovsené vločky je tento zákusok vhodný aj pre celiatikov.

 

Odporúčame prečítať: Recept: Marhuľové galettes

 

jahodovy kolac s kokosovym pudingom, jarka pecie

Zdroj: Shutterstock®

Budete potrebovať (do kruhovej formy):

  • 200 g ovsených vločiek
  • 100 g mandlí (orechy)
  • 70 g trstinového cukru
  • 1 čl vanilkového extraktu
  • 100 ml slnečnicového oleja

 

 Na plnku:

  • 400 ml kokosového krému (mlieka)
  • 2 ks vanilkového pudingového prášku
  • 70 g trstinového cukru
  • 300 g čerstvých jahôd

Odporúčame prečítať: Recept na kváskové ovocné koláče

 

jahodovy kolac s kokosovym pudingom, jarka pecie

Zdroj: Shutterstock®

 Postup:

 

  • Ovsené vločky a mandle rozmixujte  spolu s cukrom, pridajte vanilkový extrakt a olej. Vypracujte cesto, ktoré vtlačte do okrúhlej formy, ktorú ste predtým vymazali kokosovým tukom. Cesto vtlačte tak, aby vám vznikli okraje.
  • Kokosový krém prešľahajte s cukrom a dvomi práškami pudingu. Zmes prelejte na korpus a husto poukladajte rozpolenými jahodami.
  • Pečte pri teplote 170°C asi 45 minút.
  • Koláč nechajte úplne vychladiť, pudingová náplň stuhne a dá sa dobre krájať.

Viac receptov nájdete na: www.jarkapecie.sk

 

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

8 komentárov

Lucia Valková

Lucia Valková

26.07.2016 06:21

Super že je aj pre celiatikov,sú v ňom samé mňam veci.

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

26.07.2016 08:22

tak tento recept ma veľmi oslovil...

Vaše meno:

Lucia Kobíková

Lucia Kobíková

26.07.2016 08:33

Mňamka. Niekedy ho spravim ;)

Vaše meno:

Magdaléna Križanová

Magdaléna Križanová

26.07.2016 09:39

vyzerá pekne :-D

Vaše meno:

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

26.07.2016 14:53

sú tam samé dobré ingrediencie takže určite je to veľká dobrota

Vaše meno:

Iveta Moravčíková

Iveta Moravčíková

26.07.2016 15:24

mat to tak teraz pred sebou naozaj nie len na obrázku

Vaše meno:

Marianna Rajniaková

Marianna Rajniaková

26.07.2016 20:37

vyzerá a určite aj chutí výborne

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

17.06.2018 23:05

vyzera dobre

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.