Leto je úžasným ročným obdobím, počas ktorého si vieme vychutnať mnoho čerstvého a šťavnatého ovocia. Jedným z nich sú aj ríbezle. Toto malé drobné ovocie prekvapí svojou sladkastou a príjemne kyslastou chuťou zároveň. Ríbezle možno spracovať na veľa spôsobov – napríklad ako osviežujúci ríbezľový džem, kyslastý ríbezľový sirup alebo aj ako chutnú prísadu do múčnika.
A keďže najlepšie chutí káva s chrumkavým čerstvým koláčikom, bolo rozhodnuté. Verím, že aj vám ulahodí tento ríbezľovo-čokoládový koláčik, ktorý je na povrchu neodolateľne chrumkavý a krehký zároveň.
Odporúčame: Pudingová bábovka: Túto nadýchanú dobrotu ku káve si zamiluješ!
Na prípravu ríbezľovo-čokoládového koláča budeme potrebovať
- 100 gramov horkej čokolády
- 3 vajcia
- 125 gramov masla
- 60 gramov polohrubej múky
- 100 gramov trstinového cukru
- 1 polievkovú lyžicu kakaa
- 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva
- Za hrnček čerstvých ríbezlí
Pozri aj: Nadýchaná Pavlova torta: Tomuto dezertu zaručene neodoláš!
Postup
V menšom hrnci rozpustíme maslo a následne doň rozlámeme horkú čokoládu. Tekutý čokoládový základ necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Medzitým vyšľaháme vajíčka s cukrom na najvyšších obrátkach mixéra. Čokoládu následne opatrne primiešame k vajíčkam s cukrom. Potom pridáme zvyšné ingrediencie – prášok do pečiva a kakao.
Pripravené cesto vylejeme do okrúhlej tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pred pečením cesto ešte rovnomerne posypeme bobuľkami červených ríbezlí a pečieme cca 35 minút pri teplote 180 °C. Hotový upečený korpus ozdobíme práškovým cukrom a podávame s vyšľahanou čerstvou šľahačkou.
Vyskúšaj aj: Banánová strieška z BB keksov: Najchutnejší dezert ku káve!