Sezóna ríbezlí: Ochutnaj tento nadýchaný ríbezľovo-čokoládový koláč!

Leto je úžasným ročným obdobím, počas ktorého si vieme vychutnať mnoho čerstvého a šťavnatého ovocia. Jedným z nich sú aj ríbezle. Toto malé drobné ovocie prekvapí svojou sladkastou a príjemne kyslastou chuťou zároveň. Ríbezle možno spracovať na veľa spôsobov – napríklad ako osviežujúci ríbezľový džem, kyslastý ríbezľový sirup alebo aj ako chutnú prísadu do múčnika.

A keďže najlepšie chutí káva s chrumkavým čerstvým koláčikom, bolo rozhodnuté. Verím, že aj vám ulahodí tento ríbezľovo-čokoládový koláčik, ktorý je na povrchu neodolateľne chrumkavý a krehký zároveň. 

Odporúčame: Pudingová bábovka: Túto nadýchanú dobrotu ku káve si zamiluješ!

koláč s ríbezľami

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Na prípravu ríbezľovo-čokoládového koláča budeme potrebovať

  • 100 gramov horkej čokolády
  • 3 vajcia
  • 125 gramov masla
  • 60 gramov polohrubej múky
  • 100 gramov trstinového cukru
  • 1 polievkovú lyžicu kakaa
  • 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva
  • Za hrnček čerstvých ríbezlí

Pozri aj: Nadýchaná Pavlova torta: Tomuto dezertu zaručene neodoláš!

ríbezľový koláč

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Postup

V menšom hrnci rozpustíme maslo a následne doň rozlámeme horkú čokoládu. Tekutý čokoládový základ necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Medzitým vyšľaháme vajíčka s cukrom na najvyšších obrátkach mixéra. Čokoládu následne opatrne primiešame k vajíčkam s cukrom. Potom pridáme zvyšné ingrediencie – prášok do pečiva a kakao.

Pripravené cesto vylejeme do okrúhlej tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pred pečením cesto ešte rovnomerne posypeme bobuľkami červených ríbezlí a pečieme cca 35 minút pri teplote 180 °C. Hotový upečený korpus ozdobíme práškovým cukrom a podávame s vyšľahanou čerstvou šľahačkou.

Vyskúšaj aj: Banánová strieška z BB keksov: Najchutnejší dezert ku káve!

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

11 komentárov

Magdaléna Križanová

Magdaléna Križanová

17.07.2021 19:00

Podobný som niekedy robievala

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

18.07.2021 06:00

Rýchly, jednoduchý a chutný.

Vaše meno:

Zdenka Sabanošová

Zdenka Sabanošová

18.07.2021 12:25

Mňamka

Vaše meno:

Iveta Moravčíková

Iveta Moravčíková

18.07.2021 15:12

Akorát som rozmýšlala, že idem spravit nejaký kolač z ribezlí

Vaše meno:

Simona Paľovčíková

Simona Paľovčíková

18.07.2021 21:13

Určite vyskúšajte...ja som ho robila opätovne tento víkend u svokrovcov a mal veľký úspech. :-)

Anna Podmanická

Anna Podmanická

18.07.2021 17:36

Z ríbezlí najčastejšie robím džem, kompót a samozrejme víno. Priznám sa však, že dosť často aj koláče, ktoré najviac zbožňuje manžel.Už som vyskúšala veľa receptov, ale tento ešte nie. Vďaka za tip, určite vyskúšam a prekvapím manžela s niečím novým..

Vaše meno:

Simona Paľovčíková

Simona Paľovčíková

18.07.2021 21:13

Teším sa, že Vás recept zaujal a verím, že bude koláčik chutiť. :-)

Alžbeta Neuschlová

Alžbeta Neuschlová

18.07.2021 20:37

Ten vyzerá veľmi chutne

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

18.07.2021 22:01

Práve máme kopu dozretých ríbezlí,takže koláčik vyskúšam.

Vaše meno:

Marika Michálková

Marika Michálková

19.07.2021 12:56

jednoduchý a dobrý

Vaše meno:

Anna Jasná

Anna Jasná

20.07.2021 11:52

Práve čerstvo pozbierané:), poobede ideme skúsiť Váš receptík

Vaše meno:

Soňa Horáčková

Soňa Horáčková

21.07.2021 12:44

vyzerá úžasne :) určite vyskúšam, ríbezľové koláče milujeme :)

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

25.07.2021 00:27

vyzerá dobre

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.