Vajcia môžeme považovať za najstaršiu potravinu živočíšneho pôvodu. Preto by sme raňajkovú klasiku, ako sú benediktínske vajíčka mali určite poznať. Holandská omáčka, opečená slaninka a domáce vajíčka dokážu spraviť z celkom obyčajného jedla pravú delikatesu. Vyskúšajte si toto chutné jedlo pripraviť už zajtra na raňajky!
Recept na vajcia Benedikt s opekanou slaninou
Ingrediencie:
- 1 balenie Bacon Mecom
- 2 plátky chleba
- 2 vajcia
- čierne korenie
- mladá cibuľka
- 125 g masla
- 10 ml vinného octu
- 10 ml vody
- 1 žĺtok
- soľ
Odporúčame prečítať: Recept: Syrovo-šunkové guľky
Redakcia KAMzaKRASOU.skPríprava:
Najskôr urobíme Holandskú omáčku. Čierne korenie zalejeme octom, vodou a necháme prevrieť. Do misky vložíme žĺtok a prevarenú vodu s octom a korením. Nad horúcou vodou v hrnci vyšľaháme v miske všetky ingrediencie pokiaľ omáčka nezhustne. Potom pridávame postupne maslo.
Chlieb opečieme do zlatista a poukladáme na neho opečené kúsky slaniny. Položíme na neho „stratené vajíčka“, polejeme holandskou omáčkou, dochutíme soľou, korením a na záver dozdobíme mladou cibuľkou.
Dobrú chuť!
Redakcia KAMzaKRASOU.sk
8 komentárov
rudolf pothe
08.04.2017 18:37velmi chutna!!
Daniela Revayová
14.03.2017 17:49Vyzera to super, asi takymito ranajkami prekvapim manzela :-)
Majka F.
13.03.2017 08:07tento recept poznám a vyzerá veľmi lákavo, asi je najvyšší čas ho vyskúšať... :-)
Soňa Krátka
13.03.2017 08:02výborné sú aj do "bielych" omáčok
Soňa Kelemenová
13.03.2017 07:36vajíčka do stratena poznám..... bežne ich robievam aj do niektorých polievok... hm, a azo slaninkou by boli tiež určite skvelé
Lucia Valková
12.03.2017 20:00Priznam sa este som toto neskusala.
Mária Maxianová
12.03.2017 13:32už sa teším na zajtrajšie raňajky!
Monika Filípková
12.03.2017 08:40Tak toto bude ďaľšia mňamka! Ľahký receptík na raňajky, vyskúšame. Deti majú vajíčka radi, tak verím, že aj touto vajíčkovou variáciou sa im zavďačím.