Hoci mrkva patrí medzi zeleninu, jej sladká chuť a výrazná farba z nej robia skvelú ingredienciu do sladkých koláčov. Tak je to aj v prípade mrkvových muffinov, ktoré máte do hodinky na stole.
Recept je z kuchárskej knihy 160 g sacharidov, kde nájdete aj ďalšie recepty vhodné pre ľudí s cukrovkou alebo redukčnou diétou.
Recept (6 muffinov):
- 20 dkg mrkvy
- 2 vajcia
- sladidlo zodpovedajúce 5 dkg cukru
- 1 dl slnečnicového oleja
- 10 dkg grahamovej múky
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 1 dl mlieka
- 1 čajová lyžička mletej škorice
- kôra z 1 pomaranča
Recenziu na knihu si môžete prečítať tu: Kuchárska kniha 160 gramov sacharidov (recenzia)
Odporúčame prečítať: Sladko-kyslá fazuľová polievka
Príprava:
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Mrkvu očistíme a nastrúhame na strúhadle na syr.
Dve vajíčka rozmiešame so sladidlom, 2 – 3 minúty ich miešame elektrickým šľahačom, aby sme získali bielu penu.
Pridáme k nim olej, múku, kypriaci prášok, mlieko, škoricu, nastrúhanú kôru pomaranča a nastrúhanú mrkvu. Zmes dôkladne premiešame.
Šesť muffinových formičiek vystelieme papierovými košíčkami, rozdelíme do nich cesto pečieme ich 25 – 30 minút.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Pestrá šošovicová polievka po domácky
Odporúčame prečítať: Kakaovo-mandľová torta
Zdroj foto: www.luci.sk