Pravú taliansku špecialitu podľa originálnej receptúry u nás dostanete len v niekoľkých reštauráciách a podnikoch na Slovensku.
Slovenskú verziu pizze si však môžete jednoducho pripraviť aj doma podľa vlastnej chuti a s nadýchaným chrumkavým cestom. Príprava vám nezaberie viac ako hodinku a dobré jedlo v talianskom štýle si určite zamilujete.
Ingrediencie:
- 1 balenie Sibír salámy Mecom
- 70 g hladkej múky
- 60 g špaldovej múky
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 1 čajová lyžička soli
- 1 dcl vody
- 10 g droždia
- 1 strúčik cesnaku
- 100 g paradajkového pretlaku
- korenie na pizzu
- mozzarella, gorgonzola, parmezán, kukurica, šampiňóny, mladá cibuľka
Odporúčame prečítať: Kuchárska kniha La veganista (recenzia)
Odporúčame prečítať: Sladko-kyslá fazuľová polievka
Príprava:
Najskôr si z vlažnej vody a droždia pripravíme kvások. Ten potom zmiešame s hladkou a špaldovou múkou, olivovým olejom a soľou. Z ingrediencií vypracujeme lepivé cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť jednu hodinu.
Keď je cesto nakysnuté, rozvaľkáme ho na pomúčenej doske a vykrajujeme z neho menšie kolieska. Na tie potom natrieme paradajkový pretlak zmiešaný s korením a s pretlačeným cesnakom, a potom poukladáme kolieska sibír salámy.
Na každú minipizzu uložíme ďalšie ingrediencie podľa vlastnej chuti. Pri syrovej verzii je ideálne použiť aspoň dva druhy syra. Spestriť ich môžeme kukuricou, šampiňónmi, olivami a všetkým, čo nám chutí.
Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry pri 200 stupňoch na 20 minút. Po dopečení môžeme dozdobiť jarnou cibuľkou.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Kakaovo-mandľová torta
Zdroj foto: www.luci.sk