TOP tipy na sebarozvojové podcasty, ktoré vás inšpirujú k lepšiemu životu

Najlepšie podcasty pre ženy

Dnes sme zaplavení informáciami snáď najviac ako sme kedy boli. Obklopuje nás obrovské množstvo podnetov a môže byť náročné nájsť si čas a priestor na skutočný sebarozvoj. Podcasty sa však stali skvelým spôsobom, ako pracovať na sebe, učiť sa nové veci a získať motiváciu k ... celkovému lepšiemu životu. Stačí si len nasadiť slúchadlá a vychutnať si inšpiratívne rozhovory, tipy a príbehy od úspešných ľudí z celého sveta. 

V dnešnom článku sme pre vás vybrali dokopy 20 najlepších slovenských a zahraničných podcastov, ktoré inšpirujú milióny žien na celom svete. Je to tak, všetky hľadáme “to niečo”, čo nás v ťažších časoch nakopne. Alebo iba chcem overenú beauty radu, keď si nevieme rady s našou vyhadzanou bradou. Zároveň, častokrát chceme prísť iba na iné myšlienky, vypočuť si mierny gossip, no aj sa niečo naučiť. 

Či už hľadáte inšpiráciu na cvičenie, riešite zdravotný problém, komplikované vzťahy, chcete beauty radu, alebo vypočuť si motivačný rozhovor, tieto tipy sú pre vás! 

Bude vás zaujímať: Čo si nehovoriť, ak chceš dosiahnuť šťastie a úspech? Na týchto 7 viet zabudni!

Najlepšie slovenské podcasty 

Osobný Experiment 

Alebo ako spoznať zákulie života ľudí, ktorí žijú na maximum. Alexandra Rymšinová spoznáva množstvo inšpiratívnych ľudí, ktorí vás prevedú svojimi skúsenosťami. A radami. 

Osobný experiment
INSTAGRAM / @osobnyexperiment

Morgová Atletika

Kto tento podcast nepozná, akoby ani nežil. Teraz vážne, ešte ste nepočuli o Mozgovej atletike?! Nevadí. Hneď ukladajte! Maximálna dávka humoru a sarkazmu spojená s praktickými témami a informáciami zo sveta edukačných, vedeckých a psychologických tém. 

Jauuu, PS: to bolelo

Podcast Evelyn a Petry Polnišovej je to, čo chcete, ak hľadéte poriadnu dávku humoru. Na rovinu o ženských problémoch a skúsenostiach, s ktorými sa bežne stretávame. 

Petra Polnišová a Evelyn
INSTAGRAM / @ jauuu_ps_tobolelo

Forbes 30 pod 30

Podcast predstavuje mladé a úspešné osobnosti zo Slovenska, ktoré sa dostali do prestížneho rebríčka Forbes 30 pod 30. Rozhovory s týmito inšpiratívnymi ľuďmi vám ukážu, že aj mladí môžu dosiahnuť veľké veci.

#BreakTheRules podcast s Nikou Vujisić

Existuje ešte niekto, kto si spraví väčší research o danom hosťovi ako Nika? A aj preto je tento podcast komplexný a výživný. O témach ako je depresia, psychické problémy, ale aj celkové zdravie ... Množstvo inšpiratívnych hostí, ktorí zdieľajú to, o čom nikdy predtým nehovorili. 

Nika Vujisić
INSTAGRAM / @nikavujisic

Girls Gone Wild 

Martina Horňáková alebo aj „Moma“ rozoberá vo svojom podcaste ženský movement, kde sa okrem girly a tabu tém rozoberá všetko, o čom by ste sa chceli porozprávať

Nevyhorení 

Presne tak, koľkí z nás si toto už zažili? Podcast “Nevyhorení” sa venuje témam duševného zdravia, well-beingu či osobného rozvoja, kde sa často „zakuklíme“ aj my. 

INSTAGRAM / @nevyhoreni

Fitshaker Podcast

Tento podcast je zameraný na všetko, čo sa týka zdravého tela, zdravia, výživy a, predovšetkým, vzťahu k sebe samému. Ponúka odborné rady a inšpiratívne rozhovory pre tých, ktorí chcú žiť holistický životný štýl.

Na Gauči s Nasklee

Peťuš si do svojich podcastov pozýva najrôznejšie osobnosti a venuje sa témam ako vzťahy, sebarozvoj, kariéra a osobný rast. Ide maximálne do hĺbky a nebojí sa pýtať! Otvorenosť a autentické rozhovory s rôznymi zaujímavými hosťami, ktorí nás inšpirujú je to, čo potrebujeme.

Na gauči podcast
INSTAGRAM / @nagaucipodcast

Sexuálna výchova

Podcast Sexuálna výchova sa zameriava na otvorenú diskusiu o sexuálnom zdraví, vzťahoch a intímnych témach, ktoré sú často tabu. Prináša edukatívne a zaujímavé pohľady, ponúka priestor na dôležité otázky a podporuje zdravý prístup k sexualite v rôznych fázach života.

90-60-90 (Simona & hostia o ideáloch)

Komička Simona sa venuje téme ideálov krásy a tlakom, ktorým čelí mnoho žien v súčasnej spoločnosti. Spolu so svojimi hosťami otvárajú úprimné rozhovory o bodyshamingu a o tom, ako rôzne ideály ovplyvňujú sebavedomie a vnímanie vlastného tela.

Nevynechajte ani: 10 asertívnych práv, ktoré máš a o ktorých musíš vedieť!

Najlepšie zahraničné podcasty 

The Blonde Files Podcast 

Arielle Lorre v tomto podcaste diskutuje o zdraví, kráse, fitness a duševnej pohode. Pravidelne hostí odborníkov a zdieľa svoje osobné skúsenosti s cieľom motivovať nás všetkých k zdravšiemu životnému štýlu.

The blonde files podcast
INSTAGRAM / @theblondefilespodcast

The Skinny Confidential 

Tento podcast vedený Lauryn Evarts a jej manželom Michaelom sa venuje širokému spektru tém od podnikania, zdravia, krásy až po osobný rast. Ich rozhovory sú vždy maximálne autentické, zábavné a nabité praktickými radami.

Not Alone 

Priestor, ktorý ponúka Valeria Lipovetsky, je venovaný odhaľovaniu “surových”, často nevyslovených výziev, ktorým čelia ženy zo všetkých oblastí života. Každá epizóda vás pozýva vypočuť si úprimné rozhovory s inšpiratívnymi hosťami, ktorí zdieľajú informácie o svojich osobných bojoch, objavoch a ponaučeniach.

Valeria Lipovetsky
INSTAGRAM / @notalonepod

Stuff Mom Never Told You

Všetky máme témy, ktoré často zostávajú nediskutované alebo ich nemáme s kým zdieľať. Je ideálny pre tie, ktoré sa chcú dozvedieť viac o feminizme, ženskej histórii a súčasných problémoch z hľadiska rodovej rovnosti.

Pursuit of Wellness

Mari LLewellyn sa v tomto podcaste zameriava na holistický prístup k zdraviu, fitness a duševnej pohode. Diskutuje o témach ako výživa, cvičenie, psychické zdravie a poskytuje praktické rady pre celkovú harmóniu.

Pursuit of wellness podcast
INSTAGRAM / @thepursuitofwellnesspodcast

Outweight

Jedlo, cvičenie, zdravý vzťah k nim. Máme túto rovnováhu? Veľa z nás sa v tomto kruhu často stratí. A to je v poriadku. Existuje cesta von. V tomto podcaste nájdete praktické nástroje a tipy, ktoré vám pomôžu zbaviť sa zlozvykov, obnoviť menštruáciu, nájsť slobodu v jedle a vyliečiť vzťah k nim. 

The Food Medic

Podcast hostený lekárkou, osobnou trénerkou, blogerkou a autorkou Dr. Hazel Wallace. Otázky, ktoré nám často vŕtajú hlavou: ako môžeme žiť zdravšie, a prelomiť mätúce informácie, ktoré nachádzame online? To všetko sa dozviete tu!  

The food medic podcast
INSTAGRAM / @thefoodmedic

Working Hard, Hardly Working

Podnikateľka Grace Beverley sa odpútava od konvenčnej rétoriky business podcastov a ponára sa do ciest ľudí zo všetkých oblastí života. Od aktivistov v oblasti bývania až po investorov a odborníkov na sex … rieši sat u všetko! Grace a jej hostia sa otvárajú aj o životných lekciách, ktoré si želali, aby poznali skôr …

For You From Eve

Wellness podcast, ktorý vám každý týždeň prináša Olivia Eve Shabo a kde sa diskutuje o témach ako zdravie, fitness, sebaláska, vzťahy, motivácia a ďalšie. For You From Eve je ako byť na Facetime so svojím najlepším priateľom – to tvrdí Eve. Verte nám, bude postarané o zábavu aj tvrdu realitu života.

For you from Eve podcast
INSTAGRAM / @foryoufromeve

Armchair Expert With Dax Shepard

Trošku z iného súdka, týždenný podcast, ktorý hosťujú americkí herci Dax Shepard a Monica Padman. Zaujmú vás predovšetkým rozhovory s celebritami, novinármi a akademikmi o „neporiadku byť človekom“. Čítate správne. 

Prečítajte si: Akné na tvári vám prezradí šokujúce fakty o vašom zdraví!

Milé, ženy! Sebarozvojové podcasty sú skvelým nástrojom, ktorý vám môže pomôcť zlepšiť svoj život, rozšíriť obzory a nájsť motiváciu v každodenných výzvach. Hoci nám ten čas rapídne uteká a je náročné nájsť si chvíľu ticha v zhluku každodenných povinností, je to to, kde by sme mali investovať našu energiu. Pretože iba tak dokážeme byť najlepšou verziou seba aj pre ostatných. No a či už dávate prednosť slovenským alebo zahraničným podcastom, každý z nich vám môže priniesť nové pohľady, inšpiratívne myšlienky a praktické rady. Vyberte si ten, ktorý vás najviac osloví a uvidíte, že aj to upratovanie bude rýchlejšie. 

Anketa: Počúvate podcasty?

Odpovedalo 0 ľudí

0%
0%
0%
0%

Zdroj úvodnej fotky: INSTAGRAM / @nevyhoreni, INSTAGRAM / @jauuu_ps_tobolelo, INSTAGRAM / @mozgova.atletika, INSTAGRAM / @theblondefilespodcast, INSTAGRAM / @theskinnyconfidential, INSTAGRAM / @thefoodmedic

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE