Už žiadny bordel! Vyskúšaj naše rady, ako si udržať poriadok v skrini

Vedela si, že priemerná žena má v skrini približne sto kusov oblečenia, ale nosí iba asi tridsať? Máloktorá z nás po každom novom kúsku oblečenia vyhodí ten starý, a tak sa často stáva, že nám v skrini pribúdajú zbytočnosti. Máš aj ty plný šatník oblečenia, už sa ti na ňom ťažko zatvárajú dvere, no nechceš z neho nič vyhodiť? Rady, ako si účinne udržať poriadok v skrini sú konečne tu!

 

 

Pozri aj: Preplnená domácnosť? Ukážeme ti, ako sa zbaviť zbytočných vecí

 

Veľké upratovanie

Ak polovica oblečenia v tvojej skrini už pár rokov neuzrela svetlo sveta, je veľa spôsobov, ako ich účinne posunúť tam, kde budú užitočné. Zachovalé kúsky možno darovať kamarátkach alebo na charitu. Ak sa ti nejaké oblečenie páči, no už nie je v móde, pomocou šijacieho stroja alebo ihly a nite z neho môžeš vyčarovať perfektné štýlové kúsky. Ostatné oblečenie prehľadne ulož do skrine. obľúbené kúsky daj do výšky očí, aby si ich v prípade potreby rýchlo našla. Menej používané oblečenie zase ulož na dno skrine – do priehľadných skríň alebo plastových škatúľ. Saká, blúzky a šaty zaves na vešiaky správnej veľkosti, aby sa nedeformovali. Bielizeň, jemné pančuchy či hodvábne kúsky budú najlepšie uschované vo vrecúškach, v ktorých sa neznehodnotia.

 

ako si upratať skriňu

Zdroj: Shutterstock®

Vešiaky

Veľká výhoda vešiakov je, že veci si na nich zachovajú svoj tvar a ty budeš mať dokonalý prehľad o tom, čo máš v skrini. Všetky kabáty, bundy, vetrovky treba pozapínať a vešať na vešiaky správnej veľkosti. Ťažšie veci sa vešajú na drevené vešiaky, blúzky a šaty na tenšie, plastové vešiaky. Nohavice vešiame na špeciálne vešiaky s klipsami.

 

Priesvitné boxy

Priesvitné boxy sú ideálne v úložnom priestore na spodku skrine. Môžeš si do nich uložiť topánky, ktoré vďaka priesvitnému obalu budeš jednoducho vidieť a môcť si vybrať. Taktiež sú výborným priestorom pre šály, šatky a čiapky. Do boxov sa zmestia aj sezónne veci, ktoré chceš na istý čas odložiť a dať prednosť aktuálnejším. 

 

Vyskúšaj tiež: Bujónové kocky: Aká je realita - používať ich?

plná skriňa

Zdroj: Shutterstock®

Krabice

Výhodou krabíc je, že si ich môžeš zadovážiť v rôznej veľkosti, a tým pádom do nich vložíš všetko to, čo potrebuješ. Máš elegantnú róbu, ktorú vyťahuješ iba počas plesovej sezóny? Alebo rôzne iné oblečenie s komplikovanými aplikáciami? Šup s nimi do krabice, kde budú v úplnom bezpečí.

 

Vrecká na pranie

Jemná bielizeň, vlnené svetre, podprsenky, pančuchy alebo blúzky sú do vreciek na pranie ako stvorené! K takémuto jemnému oblečeniu treba pristupovať s citom, a preto je dobré uložiť ho tak, aby sa veľmi nepoškodilo, nezašpinilo alebo nestratilo na svojom pôvabe. A ak ich budeš chcieť prať, jednoducho ich operieš vo vrecku, v ktorom ich máš uložené v skrini.

 

uprataná skriňa

Zdroj: Shutterstock®

Ďalšie rady, ako sa v izbe cítiť dobre

  • Umiestni si v izbe zrkadlo - rozšíri priestor a zároveň dodá izbe aj viac svetla.
  • V izbe maj len to, k čomu máš naozaj silný vzťah. Na čo sú ti napríklad sušené kvety, ktoré si dostala pred tromi rokmi?
  • Kúp si škatule, ktoré sa ti zmestia pod posteľ. Môžeš v nich uchovávať všetko, čo je síce potrebné, ale v tejto chvíli to nepotrebuješ.
  • Kozmetiku či šminky si ulož to rôznych ozdobných skriniek, škatúľ alebo boxov. V izbe to bude pôsobiť esteticky a oveľa uhladenejšie.
  • Vytvor si určitý rozvrh prác v izbe. Napríklad vždy v pondelok utri prach, v utorok povysávaj a podobne. Budeš mať v izbe pravidelne čisto a pritom sa ani veľmi nenarobíš.
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!
7 komentárov
Marta Bujdošová

Marta Bujdošová

31.01.2018 08:06

Na moju dceru neplati nic co sa poriadku tyka..... ona ten vyraz nepozna

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

31.01.2018 08:33

Výborný článok!

Vaše meno:

benynka

benynka

31.01.2018 10:20

ja mám šťastie že mám šatníkovú miestnosť takže nemám problém s ukladaním šiat, len potom ťažšie vyhadzujem staré veci lebo však nezavadzajú

Vaše meno:

Tomáš Kamenár

Tomáš Kamenár

31.01.2018 14:48

stačí si pravidelne upratovať

Vaše meno:

Monika Červinková

Monika Červinková

31.01.2018 20:53

ja mam tiež rada ked je systém

Vaše meno:

Helena Povalova

Helena Povalova

31.01.2018 21:06

Rady sú naozaj aktuálne stále.

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

04.02.2018 20:29

uparatovanie a nemilosrdné vytrieďovanie - nič iné nepomôže

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE