Nepoznám ženu, ktorá by si s radosťou nedopriala chutnú maškrtu aspoň raz za čas a niektoré vlastne aj troška častejšie
A práve preto prichádzame so sériou hriešne dobrých sladkých pochúťok, pri ktorých sa nebudete cítiť previnilo.
Áno, vyzerajú na nerozoznanie od tých, ktoré poznáte z cukrární či kaviarní. No len čo si prezriete ich zloženie, bude vám jasné, že maškrtiť môžete častejšie. A vaše zdravie a váha sa nemusia obávať zmien. Naopak zhrešíte s radosťou a dobrým pocitom. No a tak dnešným typom k dobrej kávičke je dobre známy Cheesecake.
Odporúčame prečítať: Granátové jablko pre zdravie aj krásu
Suroviny na prípravu zdravého chutného koláčika:
Cesto
- 250 g múka špaldová hladká celozrnná
- 80 g cukor trstinový nerafinovaný
- 160 g alsan studený
- 1 ČL škorica
- vanilkový lusk
Plnka
- 400 g silken tofu Demeter
- cukor trstinový podľa chuti
- 3 PL škrob kukuričný
- 60 ml mlieko rastlinné
Na vrch
- kompót lesné ovocie
- 2-3 PL škrob kukuričný
- 2,5 PL cukor trstinový nerafinovaný
Počet porcií: 10 porcií
Čas prípravy: 30 minút príprava
Čas pečenia: 35 minút na 180 °C
Odporúčame prečítať: Superpotraviny - chia a konopné semienka
Postup prípravy chutného Cheesecake s lesným ovocím:
1. Najprv si pripravíme cesto z múky, studeného alsanu a cukru. Cukor som mala kryštálový, ten som si najprv zmixovala v mixéri na jemnejšie kryštáliky a spolu s alsanom, múkou, vanilkovým luskom a škoricou som si vypracovala cesto. Cesto som vtlačila rukami do okrúhlej tortovej formy a odložila do chladničky, pokým som si šla spracovať plnku.
Odporúčame prečítať: Ako na jeseň neochorieť
2. Na plnku si v mlieku rozmiešame škrob tak, aby sme nemali hrudky. V mixéri si zmixujeme na hladkú hmotu silken tofu, cukor podľa chuti, a škrob rozmiešaný v mlieku. Pokiaľ sa vám zdá plnka po rozmixovaní málo sladká, dochuťte ju podľa vlastných chutí. Z chladničky vyberieme formu s cestom, na ktoré vylejeme plnku a koláč dáme do predhriatej rúry piecť na približne 35 minút pri teplote 180 stupňov.
3. Hotový koláč vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a budeme naň vrstviť ovocie a puding z kompótovej šťavy. Kompót si zlejeme, šťavu odložíme! Nevylievame. Ovocie poukladáme na cheesecake a zatiaľ si z kompótovej šťavy pripravíme puding. Ja som mala nejaký kúpený kompót, šťava z neho mala menej než 500 ml, tak som si ju doliala do pol litra vodou, v kompótovej šťave som rozmiešala škrob a cukor a uvarila puding.
Odporúčame prečítať: Pitný režim - zdravá vďaka vode
4. Pri pudingu nemusíte čakať na jeho vychladnutie, stačí po lyžičkách puding dávať na cheesecake, no treba dávať stále pozor na to, že je horúci, takže s ním opatrne. Puding môžete dávať na cheesecake cik-cak, pokým sa vám celý neminie a nepokryje celý povrch koláča. Puding nechajte stuhnúť, pokojne aj do druhého dňa a potom už len koláč nakrájajte a vychutnajte si jeho sladkú a zároveň kyslú chuť za studena. Prajem vám dobrú chuť.
Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk