Aj vy ste už v obchodoch narazili medzi zeleninou na čerstvý hrášok. Áno jeho sezóna pomaly začína. Tak si s nami pripravte túto hustú krémovú polievočku.
Z čerstvého bude chutiť oveľa vepšie ako z mrazeného, či z toho z konzervy...
Odporúčame vyskúšať: Zdravé recepty: Pesto z medvedieho cesnaku
Suroviny na prípravy:
- 500 g hrášok mrazený
- 4 ks zemiaky (stredne veľké)
- 750 ml vody alebo zeleninového vývaru
- podľa chuti sójová smotana na zjemnenie
- soľ
- muškátový oriešok
- čierne mleté korenie
- chilli
Množstvo: 4 porcie
Doba prípravy: 10 minút
Doba varenia: 25-30 minút
Postup prípravy:
1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Hrach uvaríme vo vode spolu so zemiakmi. Ak chcete môžete použiť zeleninový vývar, ja som pridala pol kocky bujónu. Hrášok spolu so zemiakmi varíme približne 20 minút a potom všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom do hladka.
Odporúčame vyskúšať: Zdravý recept: Paradajková polievka
2. Polievku dochutíme soľou, čiernym mletým korením, muškátovým orieškom, kto chce, môže pridať štipku chilli. Polievku môžete zjemniť trochou rastlinnej smotany, napríklad sójovou.
3. Všetko premiešajte a nechajte polievku ešte chvíľku povariť. Odstavte z plameňa a ozdobte smotanou.
Odporúčame vyskúšať: Kysnuté rožky so slivkovým lekvárom
Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk