Receptov na banánový chlebík už nájdete pomerne dosť, ale každý jeden sa niečím odlišuje. Ja som si pre vás pripravila tento bezlepkový a zároveň aj bezlaktózový banánový chlebík, ktorý krásne rozvoniaval po celom dome vďaka aromatickej cejlónskej škorici a všetkým členom rodiny veľmi chutil.
Existuje viacero spôsobov ako zaradiť tento chlebík do vášho jedálnička. Vychutnať si ho môžete nielen na raňajky, desiatu alebo olovrant, ale taktiež aj ako sladký dezert po obede, pričom výborne chutí v kombinácii s jogurtom alebo domácim džemom.
Odporúčame vyskúšať: Recept na: Čokoládovo-čerešňoný koláč
Ingrediencie:
- 150gr cícerovej múky
- 3 stredne veľké banány
- 2 vajíčka
- 2 PL medu (podľa vašej chuti)
- 1 čl Power cejlónskej škorice
- 20gr extra panenského kokosového oleja
- 1 čl BZL prášku do pečiva
Odporúčame vyskúšať: Domáci kváskový chlieb so slnečnicovými semiačkami
Postup prípravy:
V jednej miske si zmiešajte cícerovú muku spolu s cejlónskou škoricou a práškom do pečiva. V druhej miske si rozmixujete banány úplne na jemno spolu s vajíčkami, medom a extra panenským kokosovým olejom. Následne vlejete túto zmes do prvej misky a poriadne všetko rozmixujete. Bochník na chlebík si vymažte troškou kokosového oleja, aby sa vám chlebík nepripiekol a dal sa krásne vybrať z formy. Keď ste tak urobili, nalejete zmes do formy na chlebík a pečiete v rúre pri teplote 175°C po dobu približne 40 minút. Nezabudnite si to sledovať, nakoľko každá rúra pečie inak a tento chlebík sa piekol trošku dlhšie ako klasické zo špaldovej múky. Výsledok však určite stojí za to čakanie.
Odporúčame vyskúšať: Zdravé recepty: Vynikajúci špaldový bryndzovník
Viac zdravých receptov od Lucky nájdete na: www.theblogger-girl.blogspot.sk