Tekvica patrí medzi moju najobľúbenejšiu zeleninu, a preto ju konzumujem pomerne často. Rada z nej pripravujem nielen slané, ale taktiež aj sladké jedlá a práve v dnešnom recepte bude zohrávať hlavnú úlohu.
Tento tekvicový chlebík je bez lepku, laktózy a konzistenciou je úplne iný ako klasický chlieb, na ktorý sme zvyknutí. Na rozdiel od toho klasického, tento je vláčny najmä vďaka tekvicovému pyré a kokosovej múke, ktorú som pri príprave použila.
Chlebík sa však dá skutočne perfektne využiť, a tak si ho môžete potrieť akoukoľvek pomazánkou ako napríklad zdravou ´nutellou´ alebo domácim hummusom. Neváhajte recept vyskúšať a zaručene vám zachutí :)
Odporúčame tiež: 6 tipov ako si môžete užiť skvelú dovolenku a ušetriť
Ingrediencie:
(použite klasickú formu na chlebík)
- 4 vajíčka
- 250 gr tekvicového pyré
- 5 PL kokosovej múky
- 60 gr kokosového oleja
- 35 gr medu
- 1 čl prášku do pečiva
Odporúčame vyskúšať: Mýty a fakty o formovaní brušných svalov
Postup prípravy:
Najskôr si uvaríte tekvicu, ktorú následne rozmixujete a dostanete tak tekvicové pyré.
Toto pyré rozmixujete spolu s vajíčkami, medom, kokosovým olejom a múkou na hladkú konzistenciu, ktorú vylejete do formy na chlebík, ktorú si nezabudnite predtým vymazať kokosovým olejom.
Chlebík pečiete pri teplote 175°C po dobu približne 10-15 minút, ale radšej si to odsledujte.
Odporúčame vyskúšať: Pripravte si nízkokalorické drinky
Viac zdravých receptov od Lucky nájdete na: www.theblogger-girl.blogspot.sk