160 gramová diéta. Viete, ako funguje?

Treba si dávať pozor na to, aby sme konzumovali jedlá, ktoré obsahujú sacharidy s pomalým uvoľňovaním v črevnej sústave, a preto pomaly a rovnomerne zvyšujú hladinu cukru v krvi. Ak vám totiž lekár predpíše 160 gramovú diétu, môžete denne zjesť naozaj len 160 gramov sacharidov. Na čo je však dobrá takáto diéta? A kto ju musí a kto môže držať?

 

Krisztina Vrábel sa pred dvomi rokmi dozvedela, že trpí inzulínovou rezistenciou. Zrazu od diabetikov počúvala, akých surovín sa teraz musí vzdať a čo môže i nesmie jesť. Jej vášňou bolo varenie a jedenie, takže veľká rana. Neskôr začala zháňať informácie a naštudovala si nutričné tabuľky. A napokon zistila, že sa naďalej môže tešiť z jedla, len treba zmeniť pár zvykov a pravidiel.

 

Zostavila tak zbierku chutných, zaujímavých a zdravých receptov 160 gramov sacharidov, pri ktorých si ani neuvedomíte, že sa v niečom obmedzujete. Jej kniha je ideálna pre všetkých ľudí, ktorí sa chcú cítiť vo svojom tele dobre. Potrebná je pre ľudí, ktorí majú cukrovku alebo problémy s cukrom v krvi. 

 

Odporúčame prečítať:  Liečivé rastliny na váš imunitný systém!

160 gramová diéta. Viete, ako funguje?

Zdroj: Shutterstock®

Na raňajky konzumujme iba sacharidy s pomalým vstrebávaním, na obed a na večeru kombinujme sacharidy s pomalým a rýchlym vstrebávaním (najviac 10% sacharidov na večeru by mali tvoriť sacharidy s rýchlym vstrebávaním). Na desiatu a olovrant môžeme zjesť sacharidy s rýchlym vstrebávaním.

 

Je to dôležité preto, lebo citlivosť organizmu na inzulín sa počas dňa mení, ráno a večer je zlá, preto vtedy musíme naše telo odbremeniť a je dovolené jesť iba sacharidy s pomalým vstrebávaním. Týmto predídeme rýchlemu a výraznému zvýšeniu hladiny cukru, resp. inzulínu v krvi. V ostatných častiach dňa je citlivosť inzulínových receptorov lepšia, vtedy je možné konzumovať aj sacharidy s rýchlym vstrebávaním.

 

Odporúčame prečítať:  Z fitka do kuchyne – zdravé sladkosti

 

 

Recept z knihy 160 gramov sacharidov

sendvič s lososovou nátierkou

Zdroj: Shutterstock®

 Sendvič s losovou nátierkou

 

Ingrediencie na dve porcie: 10 dkg údeného lososa, 20 dkg smotanového roztierateľného syra, 1 dl kyslej smotany, soľ, čierne korenie, 4 krajce (12 dkg) celozrnného chleba, uhorka a zelený šalát podľa chuti.

 

Postupe prípravy: Lososa nakrájame na slíže. Smotanu rozmiešame s roztierateľným syrom, pridáme lososa a zmes jemne posolíme, okoreníme. Krajce chleba opražíme, naukladáme na ne nakrájanú uhorku, šalátové listy a navrch naložíme lososový krém.

 

Obsah sacharidov v jednej porcii: 33,3 g

Energia: 560,7 kcal Príprava: 10 minút

Desiatky chutných receptov nájdete v novinke 160 gramov sacharidov.

 

 

Odporúčame prečítať:  Raw pre začiatočníkov

 

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

5 komentárov

Soňa Krátka

Soňa Krátka

14.01.2016 08:48

dobry receptik

Vaše meno:

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

14.01.2016 10:48

tá lososová nátierka je určite fajn

Vaše meno:

Mária Sedláková

Mária Sedláková

14.01.2016 19:38

vyzerá to chutne aj by som si dala

Vaše meno:

Erika Špacírová

Erika Špacírová

22.01.2016 21:13

zbožňujem lososa, túto nátierku určite vyskúšam :)

Vaše meno:

Anna Kristova

Anna Kristova

16.05.2016 13:17

sú to mňamky

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.