Už sme tu dávno nemali niečo poriadne čokoládové...
A keďže už dávno viete, že banán-čoko je moja úplne najobľúbenejšia kombinácia na svete, tak som musela vyskúšať tento recept, ktorý som našla v časopise.
Pridala som viac čokolády a musím povedať, že je mäkkučký, čokoládový, banánový, proste stvorený pre mňa :)
Budeme potrebovať:
- 200 g horkej čokolády 70%
- 150 g Sweet family trstinovébo cukru
- 150 g mäkkého masla
- 100 g hladkej múky
- 2 lyžice kakaa
- 1 lyžička kypriaceho prášku Dr. Oetker
- 2 vajíčka
- 3 zrelé banány
Odporúčame vyskúšať aj: Angie pečie: London Cheesecake
Postup prípravy:
Postup je veľmi jednoduchý. Horkú čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli. Maslo vymiešame s cukrom, pridáme vajíčka aj rozpustenú trošku vychladnutú čokoládu. Banány rozpučíme vidličkou a taktiež primiešame do čoko zmesi. Nakoniec pridáme aj múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom, poriadne premiešame a cesto nalejeme do 20 x 30 cm plechu vystlaného papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 25 minút.
Odporúčame vyskúšať aj: Angie pečie: Jablkovo-orechový koláč bez múky
Zdroj: www.angiebakes.com