Ako som už dávnejšie spomínala, kedysi som si nevedela takéto kombinácie v koláčoch predstaviť. Cvikla, mrkva, cukina či tekvica použitá pri pečení sladkého.
Ale časy sa menia a po odskúšaní všetkých týchto zelenín pri pečení som zistila, že to vlastne v tých koláčoch skoro ani cítiť nie je. A predsa len, môžete si aspoň povedať, že je kúúúúščok zdravý :)
Tento koláč je skôr taký hutnejší, ideálny ku káve alebo čaju.
Budeme potrebovať:
- 250 g uvarenej cvikly
- 200 g horkej čokolády
- 150 g masla
- 5 vajíčok
- 80 g Sweet family Stevi cukru
- 150 g hladkej múky
- 3 lyžice kakaa
- 1 lyžička kypriaceho prášku
Odporúčame vyskúšať: Chutný Čokoládový koláč s červeným vínom
Postup prípravy:
Vystelieme si 22 cm tortovú formu papierom na pečenie, rúru zapneme na 180°C. V strednom hrnci pri miernom ohni rozpustíme spolu maslo a čokoládu, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Bielka vyšľaháme dotuha. Uvarenú cviklu tyčovým mixérom vymiešame dohladka. Žĺtka vyšľaháme o Stevi cukrom až kým nenadobudne zmes dvojnásobok objemu, pridáme rozpustenú čokoládu, premixujeme, múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom a nakoniec aj rozmixovanú cviklu. Premiešame. Nakoniec opatrne ručnou lopatkou primiešame najprv polovicu vyšľahaných bielkov a potom aj druhú polovicu. Zmes nalejeme do tortovej formy a pečieme 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť a potom opatrne odstránime formu. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a kakaom.
Odporúčame vyskúšať: Angie pripravuje: Hruškové muffiny
Zdroj: www.angiebakes.com