…alebo karamelové? Nuž, obe možnosti sú správne. Cheesecaky zbožňujem (ako ste si už iste všimli), tak som pripravila tentokrát túto verziu. Môžete ju vyskúšať upiecť aj v strednej tortovej forme.
... veľmi efektné a chutné! :)
Budeme potrebovať:
- 200 g karamelových keksíkov Lotus
- 90 g rozpusteného masla
- 200 g krémového syra Philadelphia
- 200 g jemného nízkotučného tvarohu
- 140 g karamelového Salka
- 3 vajíčka
- 80 g Sweet family hnedého cukru
- 15 g zemiakového škrobu Dr. Oetker
Odporúčame vyskúšať aj:
Postup prípravy:
Keksíky si pomelieme, zmiešame s maslom a spracujeme. Asi 2 lyžice z keksíkovej hmoty natlačíme na dno flaštičiek s hrubším sklom (alebo papierové košíčky / tortovú formu). Rúru zapneme na 170°C. Vo veľkej mise vymiešame mixérom krémový syr a tvaroh spolu s cukrom, pridáme karamelové salko a zemiakový škrob a nakoniec po jednom aj vajíčka, krátko vymiešame (aby nevznikli bublinky). Krém nalejeme na keksíkový korpus a formičky/fľaštičky uložíme do hlbšieho plechu. Do plechu nalejeme horúcu až vriacu vodu asi do polovice sklenených fliaš. (ak pečiete v tortovej forme, na dno rúry uložte plech s vodou). Pečieme cca 45 minút. Po upečení vypneme rúru a necháme ich v nej aspoň hodinku. Potom ich z rúry vyberieme, necháme vychladnúť a uložíme na noc do chladničky. Pred podávaním ozdobíme vyšľahanou smotanou a nastrúhanou čokoládou.
Odporúčame vyskúšať aj: Malinovo-marcipánový mrveničkový koláč
Zdroj: www.angiebakes.com