Cheesecaky sú jedny z mojich najobľúbenejších koláčov, tak som pripravila aj zdravú verziu s použitím cukety.
Na spodok som urobila cesto zo špaldovej múky a výsledok je viac než priaznivý, vyskúšajte :)
Celý koláč som pripravila bez použitia mixéru, keďže ten som už mala zbalený v nejakej krabici, takže ozaj je veľmi jednoduchý.
Budeme potrebovať:
- 80 g špaldovej múky
- 1 žĺtko
- 2 lyžice Sweet family trstinového cukru
- 25 g kokosového oleja
- 2 lyžice vody
- 200 g najemno nastrúhanej cukety
- 100 g bieleho jogurtu
- 1 celé vajíčko + bielko
- 2 lyžice špaldovej múky
- 25 g Sweet family trstinového cukru
- šťava z polovice citróna
Odporúčame vyskúšať: Angie pečie: Pomarančové cookies
Postup prípravy:
Najprv si pripravíme cesto. V mise zmiešame prvých 5 surovín a vypracujeme z nich cesto, ktoré natlačíme na dno 18 cm formy vystlanej papierom na pečenie. Uložíme zatiaľ do chladničky. Rúru zapneme na 180°C. V druhej mise zmiešame najemno nastrúhanú cuketu, jogurt, cukor, vajíčko a bielko, múku a citrón a dostaneme tekutejší krém, ktorý nalejeme na cesto. Uložíme do rúry piecť na cca 40 minút, potom vyberieme a necháme vychladnúť. Ja som vrch ešte poliala nezdravou čokoládou :)
Odporúčame vyskúšať: Angie pečie: Jednoduchý slivkový koláč
Zdroj: www.angiebakes.com