Táto nepečená torta bola hitom môjho leta.
Aj keď nezvyknem robievať ten istý koláč viackrát, tu som urobila výnimku a pripravila ju na všetky oslavy, ktoré som absolvovala.
Taktiež putovala so mnou aj do Telerána.
Je veľmi ľahučká, nie príliš sladká a osviežujúca. Použiť môžete aj iné ovocie.
Budeme potrebovať:
- 220 g detských piškót
- 100 g rozpusteného masla
- 500 g mascarpone
- 370 g bieleho jogurtu
- 1/2 lyžičky vanilkovej arómy
- 6 lyžíc Sweet family kryštálového cukru
- 1 balík želatínového stužovača za studena Dr. Oetker
- 400 g jahôd + 5 lyžíc Sweet family kryštálového cukru + 20 g práškovej želatíny
Odporúčame vyskúšať: Angie pečie: Mrkvové lievance
Postup prípravy:
Piškóty si pomelieme na jemno a zmiešame s rozpusteným maslom, spracujeme rukou, vysypeme do 22 cm tortovej formy a utľapkáme rovnomerne na dne formy. Na krém si vymiešame mascarpone s jogurtom, cukrom a vanilkovou arómou a primiešame želatínový stužovač pripravený podľa návodu. Nalejeme na korpus a uložíme na 3 hodiny do chladničky.
Po uplynutí tohto času jahody umyjeme, dáme do malého hrnca spolu s cukrom, tyčovým mixérom ich vymiešame do hladka a potom na miernom ohni chvíľku povaríme. Prisypeme želatínu priamo zo sáčku (bez predošlého namočenia) a premiešame. Varíme spolu asi 3 minúty a potom pomaličky nalejeme na vrch už vychladnutej torty a uložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním opatrne mokrým nožom prejdeme po okrajoch formy.
Odporúčame vyskúšať: Angie pečie: Čokoládovo-malinový tart
Zdroj: www.angiebakes.com